Gör en Magisk Ritual – Nu firas Samhain, häxornas och de gamla kelternas Nyårsafton

Nu firas häxornas och de gamla kelternas Nyårsafton. Min absoluta favorit häxsabbat är just Samhain som härstammar från de gamla kelterna, den är magisk och stark. Man firade vid denna tid slutet på skördesäsongen och att vintern börjar sin resa till dödsriket, naturen dör. Detta är det gamla årets död, och det nya årets födelse. Slöjan mellan världarna är så tunn att vi kan bjuda in de bortgågna på andra sidan att besöka oss. Det är en utmärkt tidpunkt för spådom, magi och ta kontakt med de bortgågna.

Jag avslutar det gamla keltiska året med att spå mitt 2016 i min lilla nya spådomskalender.
Den svarta är min “Book of shadows”, på den ligger en sten från Häxberget. Det här är en magisk dag, ta vara på den och njut av energierna från alla de ni älskar på andra sidan, de är extra nära nu. Blessed be

 

Jag och min Anders på Halloweenfest 2011

Att göra vid Samhain:

Under denna tid så gör man gärna ritualer för det man vill bli av med eller släppa. Man kastar även ofta skyddande besvärjelser.

Vill man ha det lite häxigt hemma så kan man dekorerar med pumpa, Torkade blommor, äpplen, kvistar, kottar, foto på bortgångna, dödskallar och ekollon. Man använder sig av färgerna svart, brons, guld, djupt röd och orange.

Man kan även ställa fram en extra tallrik vid middagen till de nära och kära bortgångna och sina förfäder.

Gör avslut:

  • Tänk på, och gå igenom de saker du gjort under de senaste tolv månaderna, ligger något olöst kvar? Om så är fallet är det nu dags att göra avslut.
  • Skriv ned vad som fortfarande ligger kvar som du skulle vilja få ett avslut på, meditera på detta och skriv sen ned de ageranden du har kommit fram till i dessa ärenden och agera. När du väl har rensat bort och avslutat så är du redo att gå in i ett nytt år och en ny fas av ditt liv.
  • Bränn därefter upp lappen.

Magisk ritual för sådant du vi vill förändra.

  • Skapa en lista över sådant som du vill förändra eller hitta bättre alternativ för i ditt liv.
  • Plantera under högtiden din fysiska lista i jorden. Förändring växer fram.
  • Jag och vännen Björn
    Jag och vännen Björn

  • Jag och Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *