Hör Gud/Universum bön? Och kan vem som helst vända sig till en högre makt för hjälp?

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

LÄS ett UTDRAG UR BOKEN:
Hur vi når den andliga världen

Hör Gud/Universum bön? Och kan vem som helst vända sig till en högre makt för hjälp?

Idag tänkte jag blogga om en fråga som jag fått som berör mig lite extra.

Frågan:
“Då jag har fått beskedet cancer, har jag lite tankar om dödliga sjukdomar o andlighet, typ om man inte tror på nått innan om man då vänder sig till nån högre makt, vet inte, kanske inte går o göra nåt om det”.

Svar:
Som jag förstår frågan så handlar den om man kan få andlig hjälp även om man inte tidigare utövat någon andlighet eller riktat sig till en högre makt?

Svaret är att universum inte värderar eller dömer utan universum bara är. Så vad du gjort tidigare spelar ingen roll. Vi föds på nytt i varje andetag och då föds även nya möjligheter.

De universella lagarna

De universella lagarna arbetar bäst med oss om vi är aktiva och gör saker för att hjälpa till så att ett helande kan ske. Det är viktigt att vara delaktig i sin egen process då den högre makten oavsett vilken man menar finns starkast för oss när vi finns där för den. Det handlar om att koppla upp oss på varandras vibration.

När det gäller att vända sig till en högre makt för hjälp så jobbar den på tre olika nivåer.

Den fysiska kroppens balans

Att ta hand om vår fysiska kropp är ett sätt att vända sig till en högre makt då vi alla är ett.

Om vi till exempel äter bättre, tränar och lägger engagemang på att finna balans för vår fysiska gestalt på olika sätt så är det den energin vi kopplar upp oss på. Likaså om vi till exempel vänder oss till en healer, alternativ medicinare eller annan kunskap. Även att jorda sig genom att till exempel vara i naturen kan vara till stor hjälp. Om du fokuserar på att hitta vägar till att må bättre så kommer du att få hjälp den vägen.

Den inre balansen

Vår själ är i kontakt med vår livsväg på jorden så att kunna lyssna inåt och ta emot vägledning den vägen är av vikt. Det kan man till exempel göra genom olika former av meditation. Sök den metoden som känns bäst för dig.

Just Mindfulness är något jag rekommenderar vid ohälsa därför att att man framgångsrikt använder sig av metoden inom vården. Min favoritmeditation för att komma i kontakt med kroppen är deras “kropps scanning”. Jag är själv Mindfulness instruktör så jag vet att det funkar.

I en stressad tid så är det av vikt att vi kan stilla våra tankar och inre röster som skapar rädsla, oro och panik, dessa upplevelser har med vår framtid att göra och inte nuet. Just nu så finns vi här och kan man vila i det så skapar det ett inre healande. Låt att må så bra som möjligt just nu i detta ögonblick vara ditt fokus. Försök att vara i nuet så mycket som möjligt och njuta av de fina ögonblicken.

Försök att ha tillit till att du är precis där du ska vara just nu och att du kommer att få den vägledning du behöver i rätt ögonblick,.

Att rikta sig till den högre makt

Bönen, oavsett vad du tror på eller om du inte tror på något alls har en kraft. Att vända sig till en högre makt skapar förändring, vad som kommer ut ur den kan dock vara svårt för oss att veta, och det är inte heller upp till oss att styra.

Meningen med bönen är just att man lämnar över till något som har en högre vibration än oss själva och därför besitter en högre visdom samt kärlek. Ur kärleken kommer helandet, och ur visdomen kommer kunskap till oss. Ha tillit till att det finns mycket mer kunskap än någon i en fysisk kropp vet, och mycket högre kärlek än vi har kommit i kontakt med. När man kan uppleva den sanningen så öppnar man upp möjligheten för mirakel eftersom miraklet finns utanför vår “box”, och det är dit vi måste ta oss.

Gud/universum hör bön.

Din del är att se till att bönen vibrerar på den nivån som du önskar. Ta dig tid att formulera en bön som väcker en så stark känsla inom dig så det känns som en sanning. Detta är viktigt eftersom bönen ska öppna upp något i din inneboende läkningsprocess. Så du behöver uppleva att texten till 100% har en vibration som skapar tro, hopp och kärlek inom dig om det är vad du önskar.

Så frågan är egentligen inte om det spelar någon roll vad vi gjort innan utan snarare hur vårt engagemang i kontakten vi söker ser ut just nu. Om vi inte tror på det vi sänder genom bön så har vi inget fokus, och då finns det varken kraft att nå fram, eller en mottagare att nå.

Om vi inte kan finna platsen inom oss att be till så kommer vi inte heller att finna den utanför oss.

Om du inte på riktigt upplever eller kan ta till dig att det finns en högre makt så rekommenderar jag att du börjar med att vända dig inåt. Det som finns inom oss finns nämligen även utanför oss, så fungerar lagen om korrespondens.

Hur ofta ska man be?

Oavsett vart du vänder dig så be gärna om hjälp genom bönen varje dag. Rutiner och något vi gör återkommande skapar ett kraftfält som växer. Ha tillit i detta då tilliten tar sig förbi våra barriärer och skapar möjligheter.

Vad är meningen?

Det är samtidigt viktigt att vara medveten om att är det så att vi har kommit till slutet av vår livscykel på jorden så finns det inget som kan ändra på det. Då skulle jag rekommendera att man vänder sig till den högre makten för tröst, vägledning och insikt om livsvägen man valt.

Det kan ju även vara så att en sjukdom kommer just för att vi ska få ett andligt uppvaknade. Så att om man då tar tag i sin utveckling så gör det att processen för tillfrisknande går fortare.

Detta behöver inte vara ett mega projekt utan gör sådant som känns rätt för dig och som du mår bra av.

Kram & Namaste Vivi

7 thoughts on “Hör Gud/Universum bön? Och kan vem som helst vända sig till en högre makt för hjälp?

 1. Det var ett väldigt fint svar med bra information, värme och ärlighet.
  Du kan mycket mer än jag Vivi i detta ämne, men jag önskar ändå lägga till lite i “Gud/ universum hör bön och i ofta ska man be”.

  Är man inte van att be kan en lång text och tanke vara svår att “hitta på”.
  Det kan räcka långt med att tända ett ljus, eller att säga “tack”, säga “hjälp mig” säga “här är jag” m.m. Att man använder sina egna ord ( det tror jag också att du menade) och inte tror att det behövs speciella ord eller text för bön. Bönen är ett samtal med Gud/ universum och kan göras överallt när som helst. I stillhet, på bussen, hemma, på sjukhuset i mataffären, skogen , stranden – var som helst.

  Allt gott/
  Cecilia

  1. Hej! Det finns många sätt att vända sig till universum på, detta var mer som ett svar på frågan. Vad man säger spelar inte roll i sig utan det är avsikten som räknas, med eller utan ord. Tacksamhet kan också praktiseras och då är det viktigt att man verkligen upplever en tacksamhet eller har en innerlig längtan efter att uppleva det. Univesum svarar på vår vibration och inte på själva orden, orden har vi för att kunna försätta oss i det tillståndet vi önskar nå.
   Kram vivi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *