Kabbalah är en spännande mysticism. Den mest kända utövaren är Madonna

Jag har börjat studera Kabbalah då jag i ca 10år utövat kabbalah meditationer. Sjukt fascinerande. Kabbalah är ett gammalt religiöst och filosofiskt system inom den judiska mysticismen där man genom bön och meditation kan komma i kontakt med det gudomliga i korta intensiva ögonblick. Kabbalah ger en förståelse för den gudomliga och dess ordning.

LIVETS TRÄD
LIVETS TRÄD

Kabbalan kan studeras ur religiösa och icke religiösa aspekter.

Den traditionella kabbalah är djupt rotad i den judiska tron. Hermetisk kabbalah har däremot studerats och praktiserats länge ur icke religiös aspekt och är i dag som en egen lära. Jag älskar filosofiska trossystem som Kabbalah och Buddismen.

Man kommer i kontakt med den gudomliga källan/Gud när man uppfyller den judiska lärans bud (Toras). Andligt sker detta genom bön och meditation.

LÄS HELA ARTIKELN AV MIG HÄR!

 

 

One thought on “Kabbalah är en spännande mysticism. Den mest kända utövaren är Madonna

  1. För någon månad sedan fick jag till mig ordet Kabbalah i en dröm. Att jag tillhörde den tron.
    Har helt nyligt börjat min andliga resa,
    efter många års prövningar är jag tvungen att lära mig ta det lugnare, söka inåt o leva mitt liv som jag är här för att leva.
    Så det jag läser nu om Kabbalah gör mig väldigt intresserad på fortsättningen.
    Tack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *