Lite sen uppdatering men det har varit mycket magi i mitt liv sista tiden…

Tiden springer lite väl fort ibland. Jag älskar att skriva och blogga men har lite lätt att skjuta på det ibland. Måste börja skärpa mig. Här kommer i alla fall de sista 10 dagarna på ett bräde…

Skogskyrkogården…

Ett måste till Allhelgonahelgen känner jag. Dessutom så har både mamma och pappa lämnat jordelivet sen förra gången. Otroligt ibland vilka lappkast livet snabbt kan ta.

Det känns lite sorgset och sätta ljus för dem, speciellt med tanke på att jag inte älskade dem i slutet av deras liv. Som barn älskar man hängivet, gråter i tysthet, väntar, söker bekräftelse och skuldbelägger sig själv när föräldrarna inte finns där, oavsett om det är fysiskt eller psykiskt. Vad många föräldrar glömmer är att det kommer en dag när barnen inte längre behöver dem, när det är försent. Tyvärr så gick det så långt i mitt fall. Jag fick själv ta tag i förlåtelsen och förlåta pappa. Iag jag kan till och med förstå honom när jag lyfter blicken och ser allt från ett högre perspektiv. Han hade helt enkelt inte de rätta verktygen i sin hand.

Men de har det fint tillsammans nu mamma och pappa. Två personer som träffades som tonåringar och var varandras stora kärlekar men livet ville annorlunda.

Jag älskar dem på mitt sätt även om det inte är på det traditionella viset.

Mamma..


Fredagen bjöd på en AW eller after shopping kanske vi skulle kalla det för. Jag och min systerdotter My breakade loss i leksaks- och barnklädesaffärer då hennes systers lilla Chelsea ska ha 3års kalas till helgen. Så mysigt att ses, vi måste skärpa till oss och göra det oftare…Lagom till Halloween kom syster Lisa med sonen Oscar på besök. Så himla mysigt att få rå om varandra lite, blir ju tyvärr inte så ofta som man skulle önska då vi bor i Sthlm och de i Gbg.

Vi passade på att få till en liten familjeträff i Solna centrum med vår systerdotter Lina och hennes lilla sötlök (unicorn) Chelsea. Lina skulle jobba men vi hann ändå med en liten lunch och tant-shopping till lillfisen. Galet kul att köpa barnkläder. Lisa köpte dessutom tyllkjolen och jag unicorn-outfiten. Hennes mamma måste älska oss! hahaha
I alla fall gjorde hon succé på dagis och för en gång skull så grät hon inte när hon blev lämnad av mamsen.

När familjen nu ändå var i Stockholm så passade vi på att åka ut till våra barndoms trakter, vi hälsade bl.a på mormor på Dalarös vackra kyrkogård.

Vi letade efter morfars grav men hittade den inte i mörkret. Mormor var så jävla arg på honom efter att han tog livet av sig 1957 och mamma var den som fann honom, dessutom var hon var höggravid och hennes psykiska sjukdom bröt ut. För det förlät hon honom aldrig och därför ligger de i olika gravar på kyrkogården. Livet…

Fina mormor…

Vi passade på att åkta ut till vårt älskade Dalarö där vår mammas och mormors barndomshem ligger, även Lisa är född där. Huset ligger majestätiskt på en jättestor sjötomt längst ut på udden. Fram till att jag var 3år och Lisa 10 så tillbringade vi våra somrar här och även övrig tid då vi var mycket hos mormor.

Vi bodde då i lillstugan där även August Strindberg har bott.  Två somrar så hyrde han lillstugan av min mormors föräldrar, tydligen så ska en faster till mormor även vara med i Hemsöborna då släkt tydligen kommer från Kymmendsö.

I vedboden hittade vår mor sin far hängd, mycket har hänt på Dalarö i vår familj. Historiens vingslag

Det märkliga var att huset stod tomt så vi smög in på tomten och fotade och njöt av utsikten och av att komma i kontakt med gamla minnen. Lisa som kommer ihåg till skillnad från mig berättade vad hon minns. Jag kommer aldrig aldrig att glömma denna dag.


Vår magiska tomt..


Här står Lisa och jag utanför Lillstugan som Vi och August Strindberg har tillbringat somrarna i..

Så bidde det Korvkurs med mina kära vänner Carro och Lena. Jag älskar att gå på kurser och ännu roligare är det om man får med sig lite vänner.

Jag bokade upp mig i sommar för jag har bestämt mig för att bara göra egen korv. Jag är så trött på allt skit och socker som blandas ner, jag vill försöka äta så ren mat som möjligt och jag älskar faktiskt korv.

Om det var enkelt? Ja faktiskt, och snygga blev de dessutom, och goda. Så nu ska jag köpa en korv-making-maskin hahaha

Längtar efter grillsäsongen, kommer att ha ett grillkorvsparty utan dess like…


Brudarna…
Mina korvpolare Carro och Lena

Här blir det korv minsann….

Ser gott ut… hahaha

Dags för smakprov…


Podcastinspelning med Britt-Marie

Egentligen skulle vi även spela in ett klipp till min och Helena-Magdalenas youtube-kanal men kameran jäklades med oss. Suck! Men vi hade kul ändå jag och Brittis (som alltid) och vi får göra om det vi ett senare tillfälle…

Det blev i alla fall ett program om Resanmetoden…

Häxsträff på Samhain – De gamla kelternas nyårsafton

Japp, då var häxorna samlade igen för att fira en underbar sabbat tillsammans. Denna gången fokuserade vi på att göra ritualer för sådant som vi vill släppa taget om, och även vad vi vill förändra och hitta en ny form för. Då detta är en nyårsritual så är det dags att släppa gammalt, sådant som känns förlegat och som man inte vill ta med sig in i nästa år.

I vår grupp så avslutar vi alltid med att vi äter tillsammans, både för att jorda oss efteråt och för att komma varandra närmare. Det finns alltid en stark kärlek när man delat en häxträff och man bondar fantastiskt. Vi hade denna gång även med en extra tallrik vid bordet för våra älskade på andra sidan och förfäderna som vi aldrig mött. Detta är ju en tid då vi hedrar de döda. Vi hade alla med oss foton på de som vi älskar på andra sidan och vi placerade dem vid tallriken så de fick sitta med oss vid bordet och fira.

Då detta är en tid på året när slöjan är extra tunn mellan världarna så har vi alla lättare att få kontakt med de bortgångna, så vi brukar alltid ha en öppen seans vid Samhain, vilket innebär att alla som vill får berättar vad de får till sig. För mig var det lite extra roligt denna gång för Britt-Marie skruvade lite oroligt på sig och säger att det kanske låter lite konstigt men du Vivi har 2 hundar och 1 katt med dig. Kan säga att jag blev väldigt glad över den bekräftelsen. Vi hade ännu inte visat varandra vilka bortgångna vi tagit med oss (vi visar aldrig fotona innan seansen). Döm om Britt-Maries förvåning när jag hissar fram mina bilder på mamma, pappa och mina 2 hundar och 1 katt som är på andra sidan. Jag blev så himla glad att de ville berätta att de var med mig. Mina stora kärlekar.

 


En festmåltid…

Detta kortet drog jag för nästkommande år…tryggt och bra!

Tyckte jag behövde en ny reflex. Bättre beskydd än av en ängel går väl knappast att få?

Jag har beställt en häxtrumma och nu är den klar. Ska bara torka och sen skickas den till mig. Längtar massor. Grannarna kommer att höra oss rejält vid nästa häxträff… hahaha

Halloween och pumpadags. Slabbigt och eländigt fast kul…


Häxporr! Hahaha Har shoppat lite nya häxprylar på nätet. Mumma säger jag bara!

Dags för ritualarbete för en erfaren häxa. När de blev helmåne i väduren i oktober så kände jag mig bara tvungen att göra en ritual för mitt arbete. Om vad tänker jag inte berätta då energin inte ska splittras utan universum ska kunna ta emot allt jag sänder oförstört. Om man berättar för andra så blir det som att man lämnar över energin till dem i stället för universum och det som slutligen når fram är både svagt och förminskat.

Då och då när jag önskar så brukar jag göra en speciell ritual där jag skapar en “energigestalt”, en slags samarbetspartner som ska arbeta åt mig med några specifikt utvalda saker. I själva skapande så skriver jag en lista med uppgifterna den ska utföra, den tänker inte självständigt och läser inte mellan raderna så man måste vara tydlig och verkligen veta vad man vill att den ska åstadkomma. Det är en helt fantastisk känsla när man gör detta arbetet tillsammans.

Jag har gjort detta flera gånger och det är helt magiskt. En gång så skapade jag en energigestalt för att få in en man i mitt liv, som en “matchmaker” skulle man kunna säga hahaha. Det tog några månader…

Detta gör man först när man kan detta med magi ordentligt och har praktiserat det ett tag. Det finns ingen “snabb fix” utan man måste gå vägen för att lära sig ordentligt.

Det är även viktigt att ta ansvar för och hur man önskar i sitt liv, alla klantigheter slår alltid tillbaka på oss själva så vi häxor måste vara ansvarsfulla..

Mitt altare..

Häxkistan där jag förvarar mina grejer

Här avslutar jag ett arbete med en energigestalt då dess uppgifter var utförda. Först avslutas arbetet och sen bränns lappen

Använder alltid min gamla efemeridtabell för att hålla koll på vart månen befinner sig i mina ritualer…och i mitt horoskop.


Mumsigt..

Lite humor..

4 thoughts on “Lite sen uppdatering men det har varit mycket magi i mitt liv sista tiden…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *