Livet på andra sidan – Min tv-serie!

I realityserien Livet på andra sidan skildras de tre medierna Pehr, Vivi och Zoë och deras något annorlunda liv och arbete. De håller gruppseanser och hjälper klienter som av olika anledningar söker sig till dem, samtidigt som de försöker få vardagslivet att gå ihop. Mycket skiljer deras liv åt, men gemensamt har de kärleken till det övernaturliga.

En aktuell undersökning från Novus visar att tron på det övernaturliga är stor bland svenskarna. Mer än var fjärde svensk tror att det är möjligt att få kontakt med eller förnimma någon som avlidit.

– Novus undersökning visar att det är många som är nyfikna på det andliga. Det känns verkligen roligt att vårt nya program Livet på andra sidan ligger så rätt i tiden. Jag hoppas och tror att tittarna tycker att det är spännande att följa Vivi, Zoe och Pehr i deras inte helt vanliga jobbvardag, säger Anton Glanzelius, programchef på Sjuan.

Undersökningen visar att 41 procent av kvinnorna och 15 procent av männen tror att det går att få kontakt med någon som avlidit. Samtidigt menar nära var fjärde svensk att de själva sett, känt eller på annat sätt varit i kontakt med andevärlden. Var femte kan dessutom tänka sig att ta hjälp av ett medium för att få kontakt med någon som avlidit, eller för att få svar på andra frågor.

– Jag tror att människors värderingar har förändrats, de lyssnar mer på sig själva och hittar sin egen tro idag, säger Vivi.

Medier som medverkar i Livet på andra sidan i höst:

Vivi, 47 år, bor med sin sambo i Stockholm. Främst jobbar hon med tarot, kanalisering och kontakt med bortgångna. Hon är en flitig minglare i Stockholms nattliv och kan bland sina klienter räkna många kända namn, bland andra modeprofilen Elin Kling och sångaren Annika Ljungberg.

Zoë, 38 år, bor på Öland. Hon kommer från Stockholm men flyttade till Öland för några år sedan för att komma bort från storstadens puls och det ?brus? som försvårade kontakten med andra sidan. Hon jobbar i dag på heltid som medial coach och healer. Tidigare har hon synts i Melodifestivalen med en egenskriven låt, men har nu lagt sångkarriären åt sidan.

Pehr, 43 år, bor på en bondgård i Hagfors utanför Karlstad tillsammans med sin man Lennart, som också är medial. Pehr åker landet runt för att genomföra gruppseanser där han hjälper sina klienter att komma i kontakt med andevärlden, han är också en av Sveriges bästa djurkommunikatörer.

Undersökningen visar att:
– En av tre, 31 procent, tror att vi lever vidare på den andra sidan när vi dör.
– Var femte, 20 procent, kan tänka sig att ta hjälp av ett medium för att få kontakt med någon som avlidit eller för att få svar på andra frågor.
– Mer än var fjärde, 28 procent, tror att det är möjligt att få kontakt med eller förnimma någon som avlidit.
– Nästan en av fyra, 23 procent, har någon gång sett, känt eller på annat sätt varit i kontakt med det man brukar kalla för andevärlden.
– Kvinnor kan i större utsträckning än män tänka sig att besöka ett medium: 31 procent av kvinnorna är intresserade och 8 procent av männen.
– Boende i mellanbygd, 31 procent, tror i högre utsträckning än de som bor i storstad, 23 procent, att det är möjligt att förnimma eller få kontakt med någon som avlidit.
– Kvinnor, 41 procent, tror i högre utsträckning än män, 15 procent,att det är möjligt att få kontakt med eller förnimma någon som avlidit.

Livet på andra sidan har premiär den 29 oktober 21.00 i Sjuan.

Undersökningen genomfördes i Novus Sverigepanel på uppdrag av Sjuan med 1 000 intervjuer på ett riksrepresentativt urval på åldern 18-79 år under perioden 11-16 oktober.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *