Lizzy is in da house – 1:a veckan

Ja, då kom då dagen när vi åkte och hämtade vår golden retriver valpis i Lidköping. För att vi strategiskt inte skulle behöva åka 8 timmar bil samma dag så åkte vi redan på måndagen den 2 april och sov över en natt på Mariestads Stadshotell. Riktigt mysigt ställe faktiskt och för första gången på flera dagar kunde jag behålla maten. Resan ner var jobbig då jag sedan lördagen hade lidit av en matförgiftning som gav mig en galen frossa och ett tillfälligt boende på muggen.

På tisdagen när vi skulle hämta Lizzy så var jag som en nästan ny människa så trippen hem gick jätte bra med en massa kiss-och-bajs-stop för Lill-fisan.

Lizzy är så sjukt mysig och älskar att kela och bli buren på. Hon ligger vid sidan om min eller Anders säng när vi sover och när vi jobbar på dagarna så ligger hon på våra fötter. Hon är en riktig liten söderböna som inte är så förtjust i att vara utomhus ännu, bäst är det att bli buren ända bort till gräsmattan och så fort hon uträttat sina behov så springer hon hem hahaha. En riktig mys-Fia.

I början åt hon allt på backen men nu har hon lugnat ner sig även om man måste hålla koll på henne. Man kan ju inte vara säker på att alla fimpar är äckliga. Nu har hon även gått in i tokfasen att äta-på-matte-husse-skor-bord-whatever.

Hon är stabil, trygg, ostressad, nyfiken, envis, lagom social med okända, lyhörd och lyssnar bra och har redan fattat både nej och när hon får beröm med godis, det senaste infaller för det mesta i samband med toabestyren. Det enda jag kan bli knasig på förutom skytteltrafiken in och ut för att göra henne rumsren är att hon äter sitt eget bajs. Not så mysigt. Det kan hända om mamman har hållit på att äta valpbajs för att städa, då kan valpisarna lära sig det. Men vi jobbar på den grejen och ser framsteg.

Mooooot Stockholm….

Alltså det där med koppel. Är det verkligen en hållbar grej?

Sova på fötter är det bästa som finns.

Matte och husse kallar mig sin prinsessa. Tycker själv att det känns väldigt nära sanningen. Eftersom vi kör med hen här hemma och husse vägrade de rosa matskålarna så fick det bli en halv princess…

 

Här är mina favoritgrejer. Den lilla bollen är bäst, den kan jag kila fast i en tand och springa runt med. Matte och husse brukar även rulla och studsa den och jag är en fena på att springa efter. Känner redan att jag är ämnad för något visst…tror det kommer att bli något stort av mig. Märker det redan idag med tanke på hur alla reagerar när de ser mig. Alla vill fota mig och lägga in mig på instagram, jag kan nog vara norra Europas sötaste hund…

 

Mina bästisar Tiger och Pandis brukar jag ge en omgång i bland. Har sett på husses filmer på tv:n och där verkar de gilla att bråka lite..
Matte försöker plantera in lite föremål bland mina leksaker så att jag ska hjärntvättas tidigt…
Tycker matte ska sluta lyssna på sin ljudbok så jag pajade lite…

Bästa toan för att lära sig bli rumsren säger matte – Doggy-Trainer-pads.
När matte hade sina andra hundar på typ stenåldern så fick man kissa på tidningspapper. Läbbigt säger jag…

Hela stövlar är överskattat. Om man ska ta över hemmet så gäller det att tidigt visa vart skåpet ska stå.

Ibland är matte sååååå jobbig…

Fick ett jobberbjudande från kändispolisen “doktorn” här på söder men jag sa att jag behövde se över mina möjligheter innan jag bestämmer karriär. Jag har ju redan lärt mig Stora Arkanan i Tarotkorten så jag känner mig lite osäker faktiskt. Dessutom så gillar jag att göra matte glad…typ.

 

 

Jag ääääälskar plädar…

9 thoughts on “Lizzy is in da house – 1:a veckan

 1. Goa lilla kärleks valpen <3
  Tänk så mycket kul o mysigt ni kommer att ha det med varandra 🙂

 2. Såååå härliga fina bilder på er alla tillsammans ni är så fina så.
  Stort lycka till med nya familjemedlem riktig liten syltlökis❤️

 3. Vad trevligt att ni sovit över i ”min” lilla stad. Stadshotellet som är helt nyrenoverat utvärtes är som nytt. Hoppas det var fint även på insidan. Inte så ofta vi sover över där 😄

  Jag har haft hund i hela mitt liv och det är såå härligt med den kärleken till den nya lilla familjemedlem. Underbar liten vovfse ni har 💕

 4. En liten bebis valp..
  Nu gäller det att få er på plats tänker prinsessan 🐶..
  Vovven heja dig visa hur du vill ha det “haha”
  Lyckokram till er 💚💛💜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *