Min hjälte!

Människor kan göra skillnad. Har ni någon hjälte i ert liv? Någon som ni ser upp till som betytt mycket för er i livet? Någon som lärt er ngt viktigt? Det kan vara vem som helst…

Jag har haft en sån man i mitt liv, han heter Haider. När jag pratar om honom så kallar jag honom min hjälte för han räddade mig. Det är inte bara det som gör honom fantastisk utan han har även försökt rädda andra människor. Han har en stor själ. Han han gav mig åter tillbaka tron på människan som jag som barn förlorade.

Det jag vet om honom bakåt är att han och hans föräldrar flydde från 2:a kriget.
Denna mannen har ett genuint intresse för människor och bryr sig i massor. Han jobbade som socialarbetare i Sverige och blev senare socialchef i Henån, Orust.

När min syster och jag bodde i ett fosterhem där vi blev utsatta för övergrepp så skulle vi flyttas på, tyvärr så fanns det ingen familj att flytta oss till, ingen var intresserad. Då grep Haider och hans familj in, vi fick flytta hem till dom i 2år och för första gången i mitt liv så kände jag mig älskad.

På kvällarna och helgerna gick telefonen varm hemma hos Haider, då ringde missbrukare och andra människor som hamnat fel i livet. Han kunde sitta i timmar och prata med dom, han tröstade och försökte vägleda. Det var aldrig försent eller opassande för honom att prata med någon som behövde honom.

För cirka 10 år sedan så dog hans exfru, min fostermamma Fia. Efter skilsmässan var de osams i några år. Senare fann de vänskapen igen och han fanns där och vårdade henne i hemmet innan hon gick bort i lungcancer. Inte som partner utan som medmänniska och för att han ansåg att det var det rätta att göra när det gällde hans barns mpr.

En del kanske skulle kalla honom invandrare, själv så kallar jag honom min hjälte. Han lärde mig att livet är inte svart eller vitt och att man inte ska ge upp om människor och om man har en möjlighet så ska man göra gott. Han fick den möjligheten när jag och min syster behövde någonstans att bo och han tog den. Det är jag honom evigt tacksam för. Han är den person som har gjort störst skillnad i mitt liv, han är en livs levande hjälte och jag älskar honom av hela min hjärta och känner en stor tacksamhet för att han räddade mig och min syster i vår svåraste tid i livet  <3

Här sitter min syster Kristin (längst till vänster) och jag (2a från höger) tillsammans med sönerna i familjen.

IMG

7 thoughts on “Min hjälte!

  1. Har en hjälte från min barndom. Han är mångas hjälte här i Malmö. Jag hade honom som fritids ledar på kryddgårdsskolan och även Rosengårdsskolan. Han heter Dallas och är en helt underbar människa, och har ett hjärta av guld. Han håller på med boxning nere i sporthallen på rosengård och han brinner för det han gör, Alla uppskattar hans engagemang för rosengårdsbarnen. En stor eloge till fina Dallas

  2. ❤️ Fantastiskt
    Blir berörd av människor som har stort hjärta och medmänsklighet

  3. Min HJÄLTE är min man för han räddade mej ! Jag var ensamstående med 3 barn när vi träffades. Det sista barnet utan pappa som svek efter långt förhållande. Vi träffades då hon var 5 månader och han tog till sej de alla direkt trots att han inte hade egna barn. Dottern adopterade han senare . Vi gifte oss tidigt och det har varit stormiga år, men han har alltid funnits där hur man än betett sej eller gjort . Nu har allt lugnat ner sej o jag TACKAR varje ny dag av lycka. För första gången i livet kan jag säja att jag är lycklig♥

  4. Skönt att det fanns någon där för er <3 ni som bara var barn.. blir så berörd. Sänder en varm kram från en annan som överlevt taskig barndom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *