Pentagrammet – Häxeri eller djävulsdyrkan?

Som magiker och häxa så finns det inget som gör mig så upprörd som missbruket av vårt älskade pentagram, den femuddiga stjärnan som flitigt används inom den hedniska tron. Att djävulsdyrkarna har tagit till sig den och gjort det upp och nedvända pentagrammet till sitt är en skam och sorg och faktiskt kyrkans fel.

Pentagrammet har två olika betydelser beroende på åt vilket håll spetsen pekar. Pekar den uppåt så riktar den sig mot Gud fader eller anden, riktar den sig nedåt så pekar den mot Moder Jord. Universums motpoler – manligt och kvinnligt eller yin och yang  om du så vill.

De kristna fick människorna att gå över till deras tro genom att “ta” de gamla hedniska traditionerna och göra dem till sina. Bl.a. så tog de Yule och gjorde om till julen, Imbolc till kyndelsmässodagen, Ostara till påsken och Samhain till Alla helgonsdag.

De kristna har haft en benägenhet att göra allt kvinnligt till det onda och de ville inte ha något dyrkande av kvinnan, så de gjorde om Moder Jord till djävulens boning. Nu tror jag inte på Gud och därför inte heller på djävulen så jag ser Moder Jord och underjorden som en kreativ, magisk och kärleksfull plats. Jag brukar göra starka meditationer som inkluderar vandring i den undre världen. Inget farligt och läskigt utan bara fantastisk energi. Inte på något sätt i helvetet utan snarare i en annan dimension.

Tyvärr så har detta gjort att man idag inte använder pentagrammet som riktar sig mot Moder Jord, våra tankar styr vad vi manifesterar och om vi har en negativ känsla runt pentagrammet så får det inte den positiva inverkan som den från början hade. Så jag använder mig inte av det upp och nedvända pentagrammet men jag beklagar alla dessa rädslor på vår jord som distanserar kvinnorna från sin kraft.

Den 5 spetsarna symboliserar våra 5 element.

Spetsen som pekar rakt upp symboliserar anden, övre vänstra spetsen – luft, nedre vänstra spetsen – jord, övre högra spetsen – vatten, nedre högra spetsen – eld.
Pentagrammet har ibland en cirkel och då symboliserar det evighet, årshjulet, helheten och reinkarnation. Den används främst vid magiskt och andligt arbete och som skydds symbol.
Pentagrammet har flera användningsområden b l a som hjälp vid magiskt / andligt arbete, Samt som effektivt skydds symbol

7 thoughts on “Pentagrammet – Häxeri eller djävulsdyrkan?

  1. Jag älskar pentagrammet och ska absolut börja använda det som jag har hemma <3 har bara inte blivit av att jag har gjort det… har så många andra halsband som jag har hela tiden.. bland annat en merkaba i rosenkvarts <3

  2. Hur är det med solkorset för den delen? det är ju en symbol som nasisterna gärna använder/använde under andra världskriget m.m. Det är ju också en kraftsymbol som jag känner mer tillhörighet med än vad jag gör med pentagrammet. Kan du inte skriva ett inlägg om det med?

  3. T.o.m satanister har den pentagram upp och ner som pekar neråt! Jag tror på moder jord är besjälad. Jag tycker om träd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *