Så kom då det där brevet som vänder upp och ner på livet

Igår efter lilla promenaden med lilla valpis så passade jag på att hämta posten i vår brevlåda som ligger vid hissen på nedre botten. Det första jag ser när jag öppnar facket är ett brev från SöS, jag fattar ju direkt. Det var på dagen 2 veckor sedan jag gjorde min tutt-scanning om man räknar in helgdagarna, och inom 2 veckor skulle de höra av sig om det var ngt…

Nu ska jag inte måla fan på vägen även om jag just nu lever i ovisshet och förvirring, ovissheten är det mest knäckande. Jag vet att det kan vara otydliga plåtar eller så är det ngt ofarligt. Det obehagliga är dock för mig att detta har skavt ända sedan jag var där och läkaren(tror att det är läkare??) ville göra om testet på första bröstet. Varför tänkte jag redan då. Ovissheten är knäckande.

Så nu är det bara att sitta av tiden tills fredagen den 13:e när jag ska dit igen. Mitt i vanliga fall turdatum, så jag hoppas det håller i sig…

Det första jag gjorde efter att jag pratat, ojat mig och gråtit ut med min sambo var att ringa min bästis Tina Göransson, en mästare inom Kinesisk medicin som har haft sin bröstcancerresa för 2 år sedan. Så nu har jag bunkrat på mig massor av tips, råd och recept. Finn Tina & Annelies fantastiska blogg här!

Detta är ngt jag delar med mig av och jag orkar inte ta emot pm på facebook och en massa råd. Hoppas det respekteras.

Massa kramar från en förvirrad Vivi som kanske blir lite osynligare närmsta veckan…..vi får se hur jag känner.

 

61 thoughts on “Så kom då det där brevet som vänder upp och ner på livet

 1. Allt är som det ska!! Har varit i samma sits, en av mina lymfor var/är förstorad och ingenting behövde göras. Det går bra Vivi!

 2. Har också varit med om samma sak. Fast i mitt fall var det en tumör på 2 cm m e n som genast stoppades och var “ofarlig” Resulterade i en operation med ett smurfblått bröst och en liten grop i mitt högra bröst som idag är obefintlig & ingen behandling alls efteråt!
  Läkarna förstod a b s o l u t ingenting. Änglavakt!

  Det var även min första mammografi och det är idag i sommar 7 år sedan.
  Det kommer att gå Bra för Dig också💙

 3. Jag har också fått ett sådant brev. Det var jobbigt fram tills dess att den kompletterande undersökningen var gjord och den vätskefyllda och ofarliga cystan i bröstet var tömd. Då ville jag dansa ut från sjukhuset. Samtidigt hade jag dåligt samvete över att jag var så lyckligt lottad, särskilt när jag såg så många svårt sjuka människor på vägen ut från sjukhuset. En mix av känslor….
  Det kommer att gå bra! Det är väldigt många som får komplettera undersökningen och jag skickar en stor kram full av styrka och tro!
  <3

 4. Behöver inte vara annat än en fettknöl. Jag vet precis hur det känns när man får en återkallelse, Skräcken jag kände går inte att förklara, Men när jag väl kom dit och de tog biopsi på knölen visade det sig att det endast var en fettknöl! Lycka till🌺

 5. Jag fick ett likadant brev för 1 1/2 år sedan. Det kom 4 dagar efter scanningen o jag skulle infinna mig 3 dagar senare. Jag gick förbi alla köer. Direkt in o tog nya bilder o efter det, direkt in till en läkare som satt o väntade på mig. Det var dödstyst i rummet, under ultraljudet, i ca 4 min… de längsta i mitt liv.. Sen öppnade denna underbara läkare munnen och berättade att det bara var en helt ofarlig skugga… Så tacksam, ödmjuk, liten o LYCKLIG!!
  Önskar dig samma besked❤️

 6. Hej!
  Detta har hänt mig också. Jag behövde tillbaka då de sett en förändring. De undersökte med ultraljud och konstaterade att inget var fel, som tur var. Många tankar hinner man tänka och jag råder dig att ta med någon. Jag valde att gå själv och det ångrade jag verkligen. Man är inte alltid så stark som man vill tro.
  Lycka till Vivi, det kommer att gå bra!!
  Kram

 7. Har inte varit med om detta själv men känner flera som haft svullna körtlar. Det verkar vara vanligt. Stor kram Vivi💜

 8. Jag finns för dig Vivi. Nu är det 3,5 år sedan som jag opererades. Och jag mår bra idag. Många ❤️kramar

 9. Jag förstår att du blir orolig men det är nog ingen fara. Det är så många som återkallas fast att det inte är något. Kram på dig ❤️

 10. Känner din vill få svar nu känsla!jobbigt med väntan! Tänker på dig 💖kraaaaam

 11. Det händer många, mig också. Mamma gick bort i bröstcancer, så när jag fick brev att göra om röntgen började det snurra i huvudet.Men det var bara en fettknöl ! Tack och lov ! Håller alla tummarna och tänker på dig ! kram

 12. Hej Vivi! Jag vet inte om du har hört talas om det heliga vattnet man köper det från utlandet å man ska sen be till gud,man får hoppas du inte har nå farligt,kram Yvonne

 13. HejVivvi❤ vill bara skriva att jag tänker på dig 😊 det kommer att gå bra,tänk goda tankar och låt om och varför tankarna blåsa bort. Du har din lilla skrutt att mysa med 🐕 🤗 jag har också en läkartid fredag 13:e 😄😄 vår lyckodag syster 😍❤

 14. Hej!Fick ett brev jag också i november, opererades i december. Elakartad tumör. Hela bröstet togs bort MEN jag vet att jag fick och får den bästa vården. Lita på det du också! Vårdpersonalen kommer att göra allt för Dig! Dom är så duktiga. ❤️

 15. Vill bara skicka över en stor, värmande styrke och tröstekram.
  Du fixar detta, det kommer att gå bra ❤️

 16. Hej Vivi,
  Vet precis hur det känns.
  Det går säkert bra!
  Sänder kramar till dig.
  2009 fick jag det beskedet och jag har klarat mig.Det var det värsta beskedet i mitt liv.
  Nu är allt väl med mig och det enda jag saknar är den stora KÄRLEKEN.
  Kram Anneli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *