Spirituella ikonbilder är en förbindelselänk mellan den gudomliga och fysiska världen

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

LÄS ett UTDRAG UR BOKEN:
Hur vi når den andliga världen

Spirituella ikonbilder är en förbindelselänk mellan den gudomliga och fysiska världen

En ikon är en förbindelselänk mellan himmel och jord, den förmedlar en kontakt med det högre medvetandet genom den gestalten och bilden den framställer. Ikonen är som en stege som leder oss till det gudomliga, men som också tar ner det gudomliga till oss.​

Med hjälp av ikonen så kan vi kalla på olika andliga gestalter, de blir då närvarande i vår bön, meditation eller så är de med oss. Ikonens syfte är att leda oss till en högre makt där de kan bistå oss genom deras egen betydelse och kunskap. Den vördnad man visar en ikon vidareförmedlas till den gestalten den föreställer och vi får då ta del av dess helighet.

Så vi kan i vår andliga strävan använda oss av ikonerna när vi vill nå högre dimensioner och sammarbeta med till exempel en speciell ängel. Om du är inne i en fas av samarbete med en speciell varelse så ha gärna dess ikon på ett altare där du varje dag tänder ett ljus och riktar din uppmärksamhet till den i tanken, bön eller meditation.

När vi fokuserar på en materialiserad energiform med ett specifikt symbolvärde så kan det många gånger vara enklare för oss fysiska människor att få kontakt, eftersom det är så vi fungerar. Upplever vi att vi har ett tydligt mål så kopplar vi många gånger enklare upp oss på länken som förbinder de olika världarna.

Mina ikoner

Någon månad innan Anders mamma gick bort så fick jag en ikonmålning av henne – Jungfru Maria “Hodegetria”. Termen “Hodegetria” är grekisk och översätts till “Den som visar vägen”.

Maria finns i 4 olika varianter som icon och Hodegetria är vägvisaren. Jag blev speciellt glad att upptäcka det då jag i mitt arbete ser mig som en vägvisare, och visst kan man behöva ha en själv ibland…

Jag har även Ärkeängeln Gabriel som kommer med meddelanden och är en “skrivar-ängel”, Honom använder jag i mitt blogg och bokskrivande.

Jungfru Maria “Hodegetria”
Ärkeängeln Gabriel

4 thoughts on “Spirituella ikonbilder är en förbindelselänk mellan den gudomliga och fysiska världen

  1. Så fint att du tar upp det här Vivi! Över min säng hänger två ikonbilder som jag köpte för ett antal år sen, och dom gör mig lugn och trygg inför natten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *