Underbart! Anmält mig till en 3:årig Alkemist utbildning – mer spännande magi och mysticism i mitt liv

Igår infriade jag en dröm jag haft i några år. Både att gå någon ny kurs för att förkovra mig i något nytt andligt ämne, för mig är det hela tiden viktigt att utvecklas i min andlighet, att stå still och bara göra samma sak är inget alternativ för mig när det finns så mycket spännande att lära och växa i. Och att lära mig alkemi.

När jag träffade Katarina – alkemist och prästinna på Sophiatemplet för något år sedan så visste jag att detta ville jag förkovra mig i och då helst med henne som lärare. Så där står jag i dag och helgen 20-21 januari börjar jag.

Hermes Trismegistos, grekisk författare och magiker ses som en av grundarna inom alkemi. Han levde någon gång mellan 300 f.Kr. och 100 e.Kr. och är enligt legenden författaren till ett bokverk med namnet Hermetica i 42 band som förenar myter om den grekiska guden Hermes och den egyptiska guden Thot.

Det intressant är att jag har haft med mig Hermes som gud i mitt magiutövande som häxa/prästinna sedan 2004 men aldrig riktgt förstått hans uppgift då jag i huvudsak arbetar med min gudinna Hekate. Först när jag träffade Katarina så började jag ana hans roll. det kommer att bli en spännande resa och jag antar att det är dags för Hermes att kliva fram och blomma ut. Som jag alltid brukar säga när det handlar om den andliga utvecklingen så förstår vi inte alltid det som händer på en gång, då får vi öva oss i tillit och tålamod med vetskapen om att allt visar sig när tiden är mogen.

Ni som är nyfikna får följa min 3:åriga resa på bloggen…

Lyssna gärna på min podcast med Katarina.

Kram och namaste Vivi

0

0

0

7 thoughts on “Underbart! Anmält mig till en 3:årig Alkemist utbildning – mer spännande magi och mysticism i mitt liv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *