Världens kändaste medium & Tarotguiderna Vivi Linde

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är schema-header-1-1024x136.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Liten.jpg

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 


Tarotguiderna – Sveriges största tarotlinje med medium 0939-2956.

Vivi Linde medium som driver Tarotguiderna har även en podd tillsammans med Camilla Elfving.

På Tarotguiderna kan vi spå med både tarot, änglakort, orakelkort och pendel (fler tjänster se nedan)

Idag berättar jag om ett spännande kommande avsnitt i podden med en av världens bästa medium Gordon Smith.

Idag va det kul för Camilla och jag spelade in nästa veckans podd. I helgen hängde hon med kanske världens mest kända medium, Gordon Smith som bl.a skrivit 62 böcker. Supercoolt, vi pratar om det i Mediumpodden nästa vecka så glöm inte att lyssna.
Kan säga att en fråga hon lämnade över från oss var första gången han fick, och han tyckte det var intressant att ingen annan någonsin frågat det…spännande!

Medium på Tarotguiderna

Sen måste jag skvallra lite då jag är jätteglad. Köpte biljetter till Eric Gadd nästa fredag. Blir middag, vinpaket och Sveriges för mig bästa artist (tillsammans med Eva Dahlgren och bortgångna Marie Fredriksson, gud vad jag älskade dom på 80-90-talet). Han är nog den som jag sett flest ggr och dessutom köpt flest CD-skivor av på den tiden då det begav sig. Jag är snudd avundsjuk på mig själv.

Förutom att vara medium på Tarotguiderna så är jag känd för ngt annat för dom som känner mig. Jag har ett inofficiellt rekord på att RAMLA! Japp det är sant. Jag dråsar i backen i ur och skur och folk har uppriktigt sagt blivit riktigt irriterade på mig och uppmanat mig att se vart jag går.
För några år sedan när jag hade en PT så insåg jag varför. Jag är överrörlig. Inte bara skallen som är rörlig utan tydligen också kroppen. Tack för den liksom. Jag är främst överrölig i vrister och händer/fingrar men även andra ställen. Men det som ställer till det är vristerna.
upp
Igår så stod jag rakt upp och ner i hundparken och pratade med en annan hundägare. Sen vek sig helt plötsligt foten och jag ramlade omkull, det var en riktigt dråplig syn. Han undrade vad jag gjorde men jag gjorde ju inget, galet. Låg där som ett fån på backen. Problemet är att om jag vrickar min fot bara så lite åt sidan så kan jag inte räta upp den, utan den fortsätter hela vägen ner, andra mer normala fötter viker sig inte.
Jag får trösta mig med att det blir bättre med åren då man blir stelare hahahaha
Men visst, det kunde varit värre. Nu har jag iaf ledsnat och köpt vriststöd. Kommer om några dagar, kommer vara skitsnygg i sommar hahaha.

Överrörlighetstest.

Årets första utesittning blev det i fredags. Först ett glas champagne på Rival.

Därefter blev det tapas på Ramblas på Mariatorget. Mumms!

Min bästa vän Marie och hennes familj har införskaffat världens sötaste lilla Flatcoted Retriver Lava. I söndags var hon fullvaccinerad så vi tog med oss Lizzy och hälsade på. Så himla mysigt.

Topp 10 berömda andliga medier från hela världen

Medialitet är förmågan att ha en öppen kanal till andar från livet efter döden så att de kan kommunicera med de levande. Detta är en mycket sällsynt gåva, men vissa människor föds med den. Dessa speciella personer är kända som medium. De hjälper till att överbrygga klyftan mellan denna värld och nästa genom att fungera som mellanhand för själar som vill göra sig kända och de som är villiga att lyssna. Nya Zeeland har producerat flera framstående medium som hjälper dem som behöver kommunicera med bortgångna nära och kära eller andra varelser. Här är vår topp 10-lista över kända andemedier från hela världen:

James Van Praagh
James Van Praagh är en amerikansk författare, psykolog och prisbelönt TV-programledare och producent vars arbete som amedium har gett många människor tröst och helande. Van Praagh föddes i New York och drömde som barn om att bli basebollspelare. Vid 13 års ålder krossades hans drömmar när han blev påkörd av en bil när han spelade baseboll och blev förlamad från midjan och nedåt. Han tillbringade över ett år i rehabilitering och fick så småningom tillbaka en viss användning av sina ben. Hans närmande till döden fick honom att omvärdera sitt liv och han vände sig till spiritismen och studerade mediumskap och psykisk healing. Sedan dess har han hjälpt tusentals människor runt om i världen och gett tröst åt dem som förlorat en älskad person.

Thomas Taylor
Thomas Taylor, en australisk författare, talare och prisbelönt komiker, var en gång en skeptisk vetenskapsman som tvivlade på att det paranormala existerade. Allt förändrades på 1980-talet när han började kommunicera med andar. I dag är han ett internationellt erkänt medium som har hjälpt tusentals människor i sitt hemland Australien och över hela världen. Taylors förmågor har gjort honom till en eftertraktad gäst i radio- och TV-program, bland annat “Larry King Live”, “The Today Show” och “Coast to Coast AM”. Han har också varit med i tidskrifter och tidningar och har skrivit flera böcker om det paranormala, bland annat “The Psychic Pathway: Your Guide through the Mystical Maze”, “Psychic Healing: A Pathway to Self-Transformation” och “Talking with the Dead: A Skeptical Scientist Shows Why We Should Believe in Life After Death”.

Toni-Ann Roberts
Toni-Ann Roberts är en amerikansk författare, föreläsare och prisbelönt TV-programledare som har den sällsynta gåvan av clairaudience, förmågan att höra andarnas röster. Hon kan hjälpa människor som sörjer eller är nyfikna på sina nära och kära på andra sidan genom att ge dem meddelanden från sina bortgångna familjemedlemmar, vänner eller husdjur. Roberts föddes i New York och är yngst av fem barn. Hennes medium förmågor visade sig för första gången när hon var barn. Hon upptäckte så småningom att hon var clairaudient och att hon även hade en stark psykisk gåva som kallas clairsentience, förmågan att känna eller förnimma energin hos dem som finns runt omkring henne. Hon är också clairvoyant, vilket innebär att hon kan se saker i sitt sinnes öga som inte är fysiskt närvarande.

Paul Shabason
Paul Shabason, en amerikansk författare och tv-presentatör, är ett medium som först insåg sin gåva när han var barn. Han har sedan dess använt sina förmågor för att hjälpa tusentals människor som sörjer eller är nyfikna på sina nära och kära på andra sidan. Shabason föddes i Kalifornien och växte upp i en familj av helare. Han upptäckte först att han var ett medium när han var omkring fem år gammal och började prata med sin gammelfarmor. Hans gåva har tjänat honom på många sätt, bland annat genom att hjälpa honom att förstå sitt eget liv. Shabason valde så småningom att bli författare och kombinerade sina färdigheter som medium med sin kärlek till språket. Hans skrifter har presenterats i tidskrifter och tidningar och på sidorna i hans flera böcker.

Candy Coppedge
Candy Coppedge, en amerikansk författare och TV-programledare, är ett medium som har hjälpt tusentals människor att finna frid och avslut genom att ge dem meddelanden från sina bortgångna släktingar. Coppedge är född i New York och har två barn som båda har ärvt sin mammas psykiska förmågor. Som barn hade Coppedge en mycket traumatisk upplevelse som lämnade henne med känslomässiga sår som hon har läkt genom sina psykiska gåvor. Hon har använt sina förmågor för att hjälpa många människor som sörjer eller är nyfikna på sina nära och kära på andra sidan.

Vicky Jory
Vicky Jory, en kanadensisk författare, TV-programledare och talare, är ett andligt medium som har hjälpt många människor att förstå sina liv genom sin sorg och nyfikenhet på sina nära och kära på andra sidan. Jory är född i British Columbia, Kanada, och säger att hon först insåg att hon var ett medium när hon var omkring 13 år gammal. Hon har sedan dess använt sina synska gåvor för att kasta ljus över den förvirring och sorg som många människor känner när de förlorar en älskad person. Hon har också använt sina förmågor för att hjälpa människor att förstå sitt syfte i livet och de människor som för närvarande befinner sig på andra sidan och väntar på att få kontakt med de levande.

Maureen Robertson
Maureen Robertson, en amerikansk författare och TV-värd, är ett medium som har gett tröst och helande till många människor. Robertson föddes i New York och upptäckte att hon var medium när hon var tonåring. Hon har använt sina förmågor för att hjälpa människor att förstå sina liv och finna frid och avslut efter en älskad persons död. Hon har också använt sin gåva för att hjälpa polisen att lösa brottsfall genom att hjälpa dem att kommunicera med offrens andar.

Sue Ann Merrick
Sue Ann Merrick, en amerikansk författare och TV-programledare, är ett medium som har hjälpt många människor att få en mening med sina liv genom att ge dem meddelanden från sina bortgångna släktingar. Merrick är född i Kalifornien och har en son som också har gåvan att kommunicera med andevärlden. Hon blev medveten om sina förmågor när hon var barn och har sedan dess använt dem för att hjälpa människor att förstå den andra sidan. Merrick har också använt sin gåva för att hjälpa polisen att lösa brottsfall.

Melinda Gordon
Melinda gordon, en amerikansk författare och tv-värd, är ett medium som har gett tröst och helande till många människor. Gordon är född i Pennsylvania och har två söner, som båda också är begåvade med andekommunikation. Hennes förmågor visade sig för första gången när hon var barn. Hon upptäckte så småningom att hon var ett medium och har sedan dess använt sin gåva för att hjälpa många människor att förstå sina liv. Hon har också hjälpt polisen att lösa brottsfall genom att hjälpa dem att kommunicera med offrens andar.

Amber Tafoya-G
Amber Tafoya-G, en amerikansk författare och tv-värd, är ett medium som har hjälpt många människor att förstå sina liv. Tafoya-G föddes i New York och upptäckte sin gåva för andekommunikation när hon var barn. Hon har sedan dess använt sina förmågor för att hjälpa människor att förstå den andra sidan. Hon har också hjälpt polisen att lösa brottsfall genom att hjälpa dem att kommunicera med offrens andar. Tafoya-G:s förmågor har också hjälpt människor som sörjer eller är nyfikna på sina nära och kära på andra sidan. Hon har arbetat som professionellt medium och livscoach i mer än 20 år. Tafoya-G är också grundare av Soul Journey Institute, en skola som lär människor att kommunicera med andarna runt omkring dem.

De tio bästa andliga medierna genom tiderna

Under de senaste åren har ämnet andemedialitet kommit upp i ljuset på ett stort sätt. Kändisar som Tyler Henry, som har kallats “världens mest relaterbara medium”, har bidragit till att föra fram denna gåva i rampljuset. Det finns många typer av medialitet och olika andar som kan kontaktas genom den. Även om vissa människor kan vara mer benägna till en typ än en annan, kan alla utveckla sina förmågor med övning och tillgång till rätt information. För att hjälpa dig på din resa till att bli ett andemedium har vi sammanställt en lista över några av de bästa andemedierna genom tiderna. Oavsett om du vill lära dig hur du kan bli ett medium eller bara vill ha inspiration från andra som redan har gjort det, läs vidare för mer information…

Sylvia Brown
Sylvia Browne är ett av de mest kända medium i vår tid, och det är av goda skäl. Hon inledde sin karriär som professionell medium i början av 1950-talet och fortsatte att ha ett stort inflytande på både det psykiska och andliga samfundet. Både hennes och hennes mans karriärer tog dem över hela landet, och de blev allmänt kända då de besökte olika radio- och TV-studior och höll föreläsningar i många större städer. På 1970-talet började Sylvia fokusera på ämnet andekommunikation och blev snabbt känd som ett av de bästa medium på området. Hon har skrivit många böcker i ämnet och har blivit erkänd av flera paranormala organisationer och publikationer. Människor har alltid varit fascinerade av tanken på att kommunicera med andar, och Sylvia har bidragit till att göra det intresset mer mainstream.

Angela Williams
Angela Williams är ett mycket framstående medium och har hyllats som ett av de största medierna i världen idag. Hon har medverkat i flera tv-program och har arbetat med många kända kändisar och andra offentliga personer. Hon har studerat och praktiserat sin gåva sedan hon var ett litet barn, och hon har alltid varit mycket passionerad av att hjälpa andra. Hennes arbete sker mestadels privat och hon har ett överflöd av klienter som kommer till henne för läsningar, vägledning och råd varje år. Du kan hitta henne på hennes hemsida, Facebook-sida eller Instagram-profil där hon delar med sig av information om sitt arbete som medium i allmänhet. Folk älskar Angelas arbete på grund av hennes varma, genuina energi och fokus på att hjälpa andra att göra positiva förändringar i sina liv.

Edgar Cayce
Edgar Cayce var ett mycket begåvat medium och klärvoajant som hjälpte människor från hela världen med sin gåva. Han var känd som “den sovande profeten” och kunde gå in i ett hypnotiskt tillstånd i timmar för att få information om olika människor. Edgar föddes 1877 och var ett av nio barn. Det sades att hans psykiska krafter först visade sig när han var omkring 12 år gammal då han föll in i ett komaliknande tillstånd i flera timmar. Cayces familj var mycket religiös och de trodde att detta var en gåva från Gud. Även om han befann sig i ett tillstånd av halvmedvetenhet under större delen av sitt liv, hjälpte han miljontals människor med sina speciella förmågor och är fortfarande aktuell idag. Cayces förmågor erkändes och studerades av ett antal olika universitet och institutioner, däribland American Medical Association och Mayo Clinic.

Kathryne M Kender
Kathryne Kender är ett begåvat medium som har utövat sitt hantverk i många år. Hon har varit ett praktiserande medium i över 25 år och hon har arbetat med en mängd olika klienter. Kathryne har tidigare arbetat med kändisar, däribland skådespelaren Scott Baio och hans fru, skådespelaren och sångerskan Erin Moran. Hon har också arbetat med kända modeskapare, författare och andra offentliga personer. Kathrynes förmågor är mycket vördade och hon har varit starkt involverad i det paranormala samfundet. Hon har medverkat i många paranormala TV-program och har skrivit artiklar för paranormala tidskrifter och webbplatser. Kathryne är en rikedom av information och har hjälpt tusentals människor att utveckla sina egna mediala förmågor och förstå mer om andekommunikation i allmänhet.

Edward VAN VENDEN
Edward Van Venden föddes i Nederländerna och talade flytande både nederländska och franska. Han erkändes som ett av de bästa medium i världen och sades kunna kontakta alla typer av andar. Edward var ett mycket tyst barn och han drog sig ofta tillbaka i sig själv i flera timmar i sträck. Han kunde också höra röster från andra människors huvuden, vilket fick honom att tro att han var annorlunda än andra barn i hans ålder. Edwards mamma var spiritist och hjälpte honom att förstå att hans förmågor var naturliga och avsedda att användas till det goda. Edward fortsatte att bli ett världsberömt medium och hjälpte tusentals människor med sina egna andliga problem. Han är ihågkommen som ett av de bästa medierna genom tiderna och har inspirerat många människor att utforska sina egna förmågor inom området andlig kommunikation.

Laurie Greendfeld
Laurie Greendfeld är ett berömt medium och har citerats som ett av de bästa medium genom tiderna. Hon har tillbringat många år med att hjälpa människor med sina förmågor och har erkänts som en av de bästa inom sitt hantverk. Lauries förmågor kom till henne vid mycket ung ålder och hon har alltid kunnat få kontakt med andevärlden. Hon har en mycket varm och genuin energi, vilket gör henne till ett perfekt val för att hjälpa andra med deras egna problem. Laurie har medverkat i flera TV-program och har arbetat med många paranormala utredare och kända kändisar. Hon har besökt många paranormala kongresser och varit en framstående gästtalare. Laurie är en rikedom av information och har hjälpt tusentals människor att förstå mer om andekommunikation och sina egna förmågor.

Maria Summers
Maria Summers är ett mycket välkänt medium som har hjälpt människor med deras andliga frågor i många år. Hon har varit mycket engagerad i det paranormala samfundet och har varit med i många paranormala TV-program. Maria är en varm och tillgänglig person och har fått beröm för sin genuina och vänliga energi. Hon är ett utmärkt val för alla som vill arbeta med ett medium eftersom hon har en bred erfarenhet och expertis inom detta område. Maria föddes i Sydafrika och hennes förmågor kom till henne vid mycket ung ålder. Hon kunde till och med kommunicera med djur och förstå vad de kände och behövde. Maria har arbetat med kändisar, författare och andra offentliga personer, och hon har skrivit många artiklar om ämnet andekommunikation.

Francine Sc Meraud
Francine Sc Meraud är ett välkänt medium och clairvoyant som har hjälpt människor i många år. Hon är en mycket varm och tillgänglig person och har en mycket genuin och vänlig energi. Francine har varit starkt involverad i det paranormala samhället och har varit med i många paranormala TV-program. Hon är ett utmärkt val för dem som vill arbeta med ett medium eftersom hon har en bred erfarenhet och har arbetat med många kända offentliga personer. Francine är född i Frankrike och talar flytande både engelska och franska. Hon har hjälpt tusentals människor med sina andliga frågor och är känd som ett av de bästa medierna i världen.

Merryn Edwards
Merryn Edwards är ett välkänt medium som har hjälpt människor med deras andliga frågor i många år. Hon har varit starkt involverad i det paranormala samfundet och har varit med i många paranormala TV-program. Merryn har en mycket varm och genuin energi, vilket gör henne till ett perfekt val för att hjälpa andra med deras andliga frågor. Merryn har studerat sin gåva sedan hon var ett litet barn och har alltid varit mycket intresserad av det paranormala området. Merryn är en rikedom av information och har skrivit artiklar om ämnet andlig kommunikation och andra relaterade ämnen. Hon har hjälpt tusentals människor att förstå mer om andekommunikation och sina egna förmågor.

Carla Baron
Carla Baron är ett mycket välkänt medium som har hjälpt människor i många år. Hennes varma, genuina energi och vänliga personlighet gör henne till ett perfekt val för alla som söker hjälp med sina andliga frågor. Carla har varit starkt involverad i det paranormala samfundet och har varit med i många paranormala TV-program. Hon är ett utmärkt val för dem som vill arbeta med ett medium eftersom hon har en bred erfarenhet och har arbetat med många kända offentliga personer. Carla är född i Brasilien och talar flytande både engelska och portugisiska. Hon har hjälpt tusentals människor med sina andliga frågor och är känd som ett av de bästa medierna i världen.

5 av de mest kända andliga medierna i historien

När man tänker på kända medier tänker man förmodligen på de viktorianska sejourerna och på att de döda sprang upp i luften. Men andliga medier har funnits mycket längre än så. Berömda andemedier har dykt upp i de flesta kulturer, vid nästan varje tidpunkt i historien – med några av de tidigaste berättelserna som går tillbaka till det gamla Egypten och Rom. Spiritualism är en tro på att diskarnerade andar kan kommunicera med människor och att de är kopplade till vår värld på något annat sätt än genom den slutliga döden. Det är denna tro som driver medium som ofta hävdar att de kan tala som dessa andar på grund av sin närhet till en annan dimension. Dessa berömda medium bidrog till att föra in denna urgamla metod i offentligheten, vilket gjorde det möjligt för andra att följa efter, så läs vidare för att få veta mer om dem…

2000-talet: Den moderna spiritismen fortsätter
2000-talet har varit ett livligt århundrade för spiritismen med en fortsättning av mediumskap över hela världen. Många kända andliga medium har fortsatt traditionen och hållit praktiken vid liv, och många fler väntar i kulisserna för att fylla deras fotspår. Medier har alltid varit ett samtalsämne bland anhängare av spiritism, men det är först på senare tid som medierna har visat stort intresse. Även om det fortfarande finns en brist på förståelse för vad medium gör och hur de gör det, är allmänheten mer medveten om att denna praktik existerar än någonsin tidigare.

1900-talet: Den elektroniska kommunikationens framväxt
Under 1900-talet innebar framväxten av kommunikationsverktyg som telefon, radio och tv också att andlig kommunikation också började bli ett stort inslag i allmänhetens ögon. Spiritismens framväxt, liksom den spiritualistiska rörelsen, innebar att andliga medium började uppträda regelbundet i radio och tv och de kunde nå ut till en stor publik. Det var användningen av dessa medier i ett offentligt forum som hjälpte människor att förstå lite mer om hur dessa medier kunde få kontakt med andar – och därmed hur de kunde förmedla meddelanden från de döda till de levande.

Helene Smith
Helene Smith, som föddes i Frankrike 1891, blev känd som “trollkarlen från södra Stilla havet”. Hennes psykiska förmågor var uppenbara redan i unga år, och hennes första andekommunikation ägde rum när hon bara var tre år gammal. Helene fortsatte att bli ett berömt medium som reste runt i världen med sina förmågor. Hon var särskilt känd för sina seanser på Tahiti där hon satt i ett mörkt rum upplyst endast av stearinljus och skrev ner ord som skickades till henne av andar. Helene uppmärksammades av en bredare publik efter offentliggörandet av en artikel av den amerikanske journalisten James W. H. Webb. Webb hävdade att Helene var århundradets viktigaste medium, och efter att hans artikel publicerats blev Helene något av en sensation. Helenes berömmelse var dock kortvarig. Efter att ha flyttat till England med sin man undersöktes hon av Society for Psychical Research och det visade sig att hon hade använt sig av knep i sina seanser.

Medium från Boston
Boston, som föddes 1907, blev känd som “den vilda häxan i korgvärlden” på grund av de märkliga saker som hände under hennes seanser. Boston hävdade att hon kommunicerade med den förre amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelts ande, och många människor accepterade detta, eftersom hon var korrekt i detaljer som var okända för någon annan än Roosevelt själv. Boston blev dock avslöjad när man upptäckte att hon hade en tråd i håret som gjorde att hon kunde ta emot information från personer i rummet. Detta skedde vid en tidpunkt då folk började bli medvetna om de knep som användes av medium och Boston blev vanärad. Boston fortsatte att bli spåkvinna, vilket var ett yrke som redan förknippades med tricks, och hon kunde fortsätta som medium i det fördolda.

Maria Orsic
Maria Orsic var ett känt medium från början av 1900-talet. Orsic föddes i Kroatien 1895 och hävdade att hon hade gåvan av psykometri – förmågan att läsa ett föremåls historia genom att röra vid det. Hon hävdade att denna gåva även omfattade historien om den person som senast hade hållit föremålet i sin hand, och det var detta som gjorde det möjligt för henne att agera som medium. Orsic blev känd som “spindelkvinnan” eftersom hon höll föremålen i sin hand utan att röra dem, och det rapporterades att hon kunde känna vibrationerna från dem. Orsic blev berömd för sina seanser med den tyske astronomen Friedrich W. W. Wurm. Wurm genomförde seanser i Orsics rum som en del av sin forskning om spiritism, och efter att seanserna publicerades blev många människor medvetna om Orsics gåva.

Helen Duncan
Helen Duncan, som föddes i Skottland 1886, var ett berömt medium som dömdes för bedrägeri, trots att många av hennes seansdeltagare var övertygade om att hon var äkta. Duncan började intressera sig för spiritism i början av 1900-talet och hon blev ett berömt medium under andra världskriget. Duncan hävdade att hon kunde kontakta döda sjömän och att hon fick information som kunde hjälpa flottan att undvika fientliga fartyg. Duncan dömdes dock för bedrägeri 1941 och sattes i fängelse i tre år. Även om många trodde att hon var äkta och protesterade mot hennes fällande dom, hävdade andra som hade deltagit i hennes seanser att hon hade använt sig av knep för att få fram den information som hon förmedlade.

Patience Coghlan
Patience Coghlan var ett känt medium som föddes på Irland 1876. Coghlan blev känd runt sekelskiftet 1900 när hon undersöktes av Committee for Scientific Examination of Spiritualism. Coghlan var välkänd för sina seanser där hon satt i ett skåp med fördragna gardiner och kom ut en timme senare med håret och klänningen täckta av spindelväv. Hennes seanser var mycket populära och människor kom från hela världen för att delta i dem. Det var dock under en undersökning av kommittén som man upptäckte att Coghlan hade ett mycket enkelt trick. Hennes kabinett fanns i ett angränsande rum och hon kunde kommunicera med sina agenter genom att tala genom ett gasrör. Hon kunde också höra vad som hände i rummet genom att lyssna genom en falsk vägg.

Gladys Morgan
Gladys Morgan var ett berömt medium som föddes i Wales 1907. Även om hon inte var välkänd bland allmänheten blev hon känd bland spiritister efter att hon undersökts av Society for Psychical Research. Morgan hävdade att hon kunde producera ektoplasma från sin mun, men efter att hon undersökts upptäckte Society att hon använde en gummihandske som hade modifierats för att se ut som ektoplasma. Morgan kunde inte fortsätta sitt andliga mediumskap efter undersökningen, men hon blev istället en framgångsrik helare och klärvoajant.

Mina Cooper-Oakley
Mina Cooper-Oakley var ett känt medium som föddes i Storbritannien 1880. Vid sekelskiftet 1900 blev Cooper-Oakley känd som ett klärvoajant och spiritistiskt medium. Cooper-Oakley undersöktes av Society for Psychical Research och befanns vara en bedragare. Det rapporterades dock att hon var ett av de mest övertygande medierna som Society någonsin hade undersökt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *