Vi drömde samma dröm…

I går kväll så stod Anders och jag och pratade i köket. Jag tror faktiskt att det var första gången som han någonsin berättade om en dröm han haft. Just denna berörde honom så starkt då han vaknade med en stark obehagskänsla som dröjde sig kvar. I drömmen så hade en kompis och hans partner bett honom att passa deras lilla barn. Det som sedan sker är att barnet försvinner och han letar och letar men finner det inte. Han kommer ihåg att han tyckte det skulle bli fruktansvärt hemskt att berätta detta för dem.

Jag tittar storögd på honom medan han berättar för jag hade nästan exakt samma dröm. Jag drömde att min lillebror Mats var ett litet barn igen och att jag var barnvakt åt honom. I min dröm så försvinner han helt plötsligt och jag letar efter honom utan att hitta honom. Vaknar sen med en fruktansvärd obehagskänsla.

Helt otroligt att vi lyckades drömma samma sak. Kanske var vi inne i samma dröm men hade olika upplevelser av den? Synd att jag inte kollade efter honom. Eller så var hand där men jag kommer inte ihåg det.

Det jag tolkar in i detta är att vi båda undanber oss en massa ansvar för andra…hahahaha. Det är dessutom en del nya saker på gång i våra liv så det gäller att ta hand om det och inte tappa bort sig eller ansvaret som det kommer med. Nya projekt är ju som små bebisar som ska tas hand om.

I natt hade jag dessutom en annan helt tokig dröm. Jag skulle ha en potatisfest. Japp, tro det eller ej! hahaha. Alla hade odlat olika potatisar och innan säsongen var över så skulle vi alla träffas med våra olika potatissorter. Kände en sån trygg känsla i drömmen, det kändes så rätt och så kul. En sammankomst med moder jords skapelser så här i slutet på säsongen passar ju bra in till den gamla hedniska högtiden Samhain som firas vid Alla Helgons Dag. Man  bjuder då in de bortgångna och våra förfäder samt firar den sista skörden, ska nog äta potatis då och jorda mig ordentligt..

Kram och namasté

One thought on “Vi drömde samma dröm…

  1. Hej Det här kanske inte har med drömmar att göra men kom i håg det när jag läste inlägget.
    För några år sedan när mamma levde(som var en duktig siare)sov jag hos henne. Låg i rummet bredvid hennes, läste en kuslig artikel om ett slott där det spökade någonstans i Sverige. Bl a var det en liten flicka som sågs sitta på en bänk, killen i artikeln satt just där. I samma veva kommer min mamma inspringande alldeles skärrad och säger “en liten flicka kom in till mig”. Då kan man undra hur kommer det sig var det en dröm… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *