Hur förhåller jag mig till häxeri, magi, förbannelser och svartkonst?

Då och då så hör människor av sig till mig (senast idag) som säger att personer har skickat förbannelser över dem. Det kommer även till min kännedom att en del rekommenderar och berättar hur man lägger förtrollningar över andra, tex för att man vill ha en viss parter eller för att hämnas en oförrätt. Not so andligt…

Enligt mig så jobbar inte seriösa häxor så. Detta är min bestämda uppfattning och den står jag för. Det låter mer som att man arbetar med svartkonst eller djuvulsdyrkan när man gör sånt. Man vill gripa in och manipulera och låter egot styra.

Naturhäxor jobbar med andliga vägledare, moder Jord, Gudar, Gudinnor, högre vägledare, naturväsen och många gånger även änglar. En häxa ser sig inte som en domare eller tror att man står högre upp än andra och därför kan komma undan konsekvenserna av sina egna handlingar. En häxa låter naturlagarna styra och vet att universum omhändertar det som behöver tas om hand. En häxa har tillit.

Häxor jobbar i det goda för det goda.

De enda liven vi ska påverka är våra egna. Allt annat är BIG NO NO. Vi vet inte andras vägar och vi har inte heller med dem att göra. Alla ska lära sig sina läxor,  möta sina utmaningar och de partners som är för dem, där ska vi inte in och kladda. Det enda man åstadkommer om man rör till saker är oreda och förseningar.

Tvingar man bort människor/händelser så kommer det förr eller senare tillbaka om det är meningen. Tvinar man fram personer/händelser så kommer de förr eller senare ändå gå sin väg om det inte ligger längst deras livsväg, det enda man då har åstadkommit är att skapa en “senväg” som många gånger inte heller blir särskilt trevlig. Tvingar man till exempel in en speciell person i en kärleksrelation som inte är tänkt så blir ofta konsekvensen osämja och otrohet och så småningom så skiljs man åt efter mycket smärta för att någon annan ska in. Kärleken är inte rätt.

Det man kan göra med magi är att arbeta med attraktionslagen och önska det i sin väg som energimässigt motsvara det som ligger längst ens livsväg. Vi har alltså valet och möjligheten att förbättra eller försämra ett läge, en situation eller relation genom hur man agerar. Vi kan även påverka tiden genom att agera rätt och på så sätt få allt att flyta enklare och snabbare.

Häxor går under TREFALDIGHETSLAGEN

Allt gott vi gör får vi 3 gånger tillbaka och allt ont vi gör får vi 3 gånger tillbaka.

Häxor är inte ute efter makt eller att förstöra för andra. De vet också att alla lyder under lagen om konsekvens där allt vi gör  kommer tillbaka till oss själva. Var och en möter sina konsekvenser. Vill man ha en speciell konsekvens i sitt liv så måste man agera på ett speciellt sätt. Det är där man kan påverka, man får tillbaka efter vad man sänder ut. Exakt hur konsekvensen kommer att se ut vet man aldrig helt men om man har gjort ett bra förarbete så kommer den tillbaka som en gåva.

För mig handlar det om att jag har en naturreligion där jag förkovrar mig, ett ritualarbete som utvecklar mig, en grupp att växa med, och att jag använder magi för att lära mig att bemästra attraktionslagen.

Det handlar om kärlek till Moder Jord och de högre makterna och varelserna på alla plan. Vi stöttar växt och blomning för varje individ.

Väljer man att arbeta med negativa/mörka energier genom att manipulera dem för egen vinning så snärjer man dem samtidigt till sig själv. Att sen få ett positivt arbete till sig själv kan bli svårare än man tror. När man bjuder in mörkret så fördriver man nämligen samtidigt ljuset.

Blessed Be! Vivi

22 thoughts on “Hur förhåller jag mig till häxeri, magi, förbannelser och svartkonst?

 1. Tack för att du bloggar om just det här ämnet!
  Många i min omgivning har börjat ifråga sätta mej om just det här med att vara häxa. (känner en stark dragningskraft till att vara häxa)
  Är man ond eller god?
  Så nu när jag läst din text om just det här så känns det som att jag kan svara för min egen del på ett bättre sätt!😇
  Så, tack för det ❤

 2. Mmm… jag har en person som då och då kontaktar mig och säger just det du varit med om att någon, försöker sätta onda ögat och förbannelser över dem. Jag försöker precis som du förklara hur det är. Då jag vet att det är precis som du säger.

  Tack, för att du visar mig att det inte bara är jag som möter dessa personer, blir ledsen över hur vår magi missförstås.

  Namaste
  Ragatan

 3. Hej skulle vilja få kontakt med dig på mail hade varit bra en tjej som jag inte kan ta kontakt med vet hur jag kan bli botad jag vet inte vilka redskap jag behöver snälla hjälp mig

   1. Hej!

    Jag har fått en förbannelse på mej. Bryter du förbannelser? Jag vet vem det är eftersom jag själv är medial. Han har tagit sej innanför mitt energifält. Jag är helt slut. Han äter min energi. Jag är desperat efter hjälp.

 4. Hej! Fin text som skänker tro, kärlek och styrka, tack, verkligen tack! Läser att de enda liven vi ska påverka är våra egna och att allt annat är big no no. Håller med, vi ska inte försöka styra andra, det kan bli så fel för dem, och faktiskt innebära att vår tänkta goda gärning innebär egentligen i praktiken en ond gärning för människan i fråga.

  Jag är ny på detta, håller på att finna min väg, min uppgift. För jag har en uppgift, en viktig sådan, och med de kunskaper/talanger/förmågor jag har blivit rustad med ska jag uträtta något men ännu inte förstått vad. Om jag agerar så kommer det att påverka andra mer än mig själv, tror jag i alla fall, och då går det tvärs emot det som gäller men jag har svårt att förstå/tro att jag fått en så starkt laddad och känslomässig talang bara för att inte använda till något betydelsefullt. Fast, vid närmare eftertanke, så kommer det att påverka mig oerhört mycket, inombords, och inte i det yttre praktiska livet som för de jag känner min uppgift leder mig till. Och härmed har jag nog hittat svaret på frågan jag skulle ställa, det är ju mig det kommer att påverka mest tydligt, tack för hjälpen!

  Men, en fråga, det måste väl ändå vara ok att ge råd och/eller vägledning tex om hälsosamma livsval eller det som gynnar hälsan och avskräcker döden? Tack på förhand!

 5. Hej igen! Frågan jag skulle ställa var om det jag känner är min uppgift verkligen kan vara min uppgift då jag trodde den påverkar andra mer än mig själv men de, och deras anhöriga, kommer att gå genom livet ovetandes om mina kunskaper och gärningar och det är jag själv som påverkas då jag egentligen är den enda som vet grunden till mina handlingar. Tårögd och överväldigad tackar jag dig för hjälpen! Kramar och kärlek till Dig!

 6. Undrar om Du vet om Avslappning,mot värk o Fibro är BRA!!
  och om man kan tänka bort Smärta Har protes i Axel o Mycke Värk,Tål den ej!! Vet ej vad jag ska vända mig! Har sökt överallt snart får ej Hjälp. Undrar om du Kan se I framtiden om det Finns nån Hjälp för detta !!

  Hör av dej om det! Mvh Åke/

 7. Ja, tål ej metallerna som sitter där, försökt med ortopeder o få bort det men ingen tror o vill!!är metallsjuk /allergisk,sprider sig i kroppen. Värk o svag, svårt o äta! Ja vet ingen utväg hoppas finna nåt i din fina bok. Ska köpa den!! Men du kan ju se i framtiden därför ville jag fråga om du kan se nån hjälp framåt!! Vad kostar det? Hör av dej om det!! Mvh Åke.kram!

 8. Gammalt inlägg men jag svarar ändå. Tyvärr finns det de som utövar svart magi och det ”funkar” att sedan påstå att du som drabbad ska sjunga en sång och tänka positivt funkar inte om du fått riktig skit på dig. Du måste häva det av en kunnig på området. Av en ”vit” häxa som förstår sig på ”svart” magins djupgående trådar. Att förneka att det finns hjälper inte dem som drabbas. Det är bara sorgligt att läsa. Att bryta innebär inte att du gör något ont. Du bryter det som är lagt på dig i avsikt att skada dig. Och ger inget 3-faldigt straff tillbaka. Även shamanismen är medvetna om detta otyg som förekommer liksom de flesta kulturer men i Sverige har vi blivit hjärntvättade att tro att det inte existerar, är ren trams och att sjunga en sång så försvinner det. I lättare fall javisst men det finns olika grader av detta. Så var ödmjuk och förkasta inte de ondas makt och illvilja som att det inte kan skada någon och det rejält allvarligt dessutom. Helt i onödan. Hjälp finns att få.

  1. Visst finns det mörka energier men i stort så kommer folk med mycket inbillningar som en del sen drar stora växlar på. Det är skrämmande att se. Många tar inte heller hänsyn till hur människor mår psykiskt vilket tyvärr puttar många över kanten. Man gör vad som krävs men det pågår alldeles för mycket fixering som skrämmer folk helt i onödan.

 9. Tillägg: reverse spell däremot både bryter ”förbannelsen” och skickar tillbaka den till avsändaren. Det drabbar aldrig någon oskyldig utan elakheterna återvänder till avsändaren. Bäst är dock att bara bryta så det inte omedvetet blir en hämndaktion och du trillar in på mörka tankar och energier själv. Skulle de/hen däremot fortsätta att skicka giftpilar på dig genom ritualer (svart magi utövare ej kristaller och kärlek om du förstår skillnaden) och du lagt ett beskydd på dig så får de tillbaka det onda de önskar dig trefalt. Det är Universums sätt att tala om för oss att kärleken är enda vägen att gå. Tack för ordet ❤️🌈🌟

  1. Jag förstår skillnaden. Jag har jobbat med detta i många år och oftast så får människor för sig en massa och skrämmer upp sig så de fastnar mentalt och sen beskyller de andra för svartmagi, när det är sig själva de måste jobba med. Det finns alldeles för mycket fånig skrämselpropaganda tyvärr. Jag förlitar mig på trefaldighetslagen och låter den sköta energierna “Allt gott vi gör får vi 3 gånger tillbaka och allt ont vi gör får vi 3 gånger tillbaka” Gäller alla ist för att skrämma människor med att de har fått en förbannelse på sig. Så trött på alla som kommer till mig där häxor och medium påstår det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *