12 viktiga karmiska lagar att vara medveten om

Karma är “Lagen om orsak och verkan”. Enligt buddhismen beror vår livssituation inte bara på ärftlighet eller den miljön vi befinner oss i just nu, utan också på de ackumulerade karmiska aspekter som vi ärvt från våra tidigare liv. De spelar ibland till och med större roll än vad man tror när det gäller bildandet av våra fysiska och mentala egenskaper och händelser i livet.

Våra liv idag är ett resultatet av både våra nuvarande och förflutna handlingar. Vi är själva ansvariga för både vår lycka och vårt elände i livet. Utan att vi är medvetna om det så skapar vi vår egna himmel och helvete då det är vi som är de ständiga arkitekterna av vårt egna öde.

Karma handlar inte om rättvisa eller orättvisa på det sätt som vi tänker eftersom vi endast ser ur vårt nuvarande livs perspektiv och inte helheten. I varje liv så det handlar om att göra det bästa utifrån de förutsättningar man har för att höja sin själ och balansera ut sin karma.

Så oavsett vad man har med sig in i livet eller vad som hänt tidigare i detta liv så måste vi själva skapa en förändring om det är det man önskar. Förändring som kommer utifrån kan inte ändra den väg vi slagit in på. Det kan endast förändringar som kommer inifrån göra.

Kram och namaste Vivi

12 karmiska lagar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *