Den högre universuella ordningen – två principer som påverkar vår existens och frekvenshöjning

Lyssna även på mitt senaste podcast-avsnitt om mediumskap, medialitet och spiritualism 

Köp Vivis bok här!
•adlibris
.se
•bokus.se
•cdon.se

Utdrag ur min bok – “Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet”.

Skaparen och det skapade

Universums ursprungliga medvetande är skaparen som vibrerar på den högsta nivån och vi som befinner oss i våra fysiska kroppar på jorden är det skapade. Universum (skaparen) ger, vi (skapelsen) tar emot. När vi inkluderar en medveten skapare så blir det hela lite enklare att förstå.

Det finns inget egoism på de högsta planen i universum till skillnad mot i vår lägre fysiska och materiella värld där vi styrs av en viljan att ta emot, att få, bli bekräftade, tackade, sedda och älskade. Även i vårt allra ädlaste givande så styrs vi av en önskan att få någonting tillbaka, om än litet och obetydligt. Det finns alltid en motiverande kraft bakom givandet för oss då vi söker inre tillfredsställelse genom att få något tillbaka. Det tillhör livsessensen på vårt plan och det är därför det är utmanande för oss att sätta vårt ego åt sidan.

Vår energi är summan av hur mycket vi ger eller tar emot. För att komma i kontakt med högre frekvenser så måste vi arbeta med att förändra oss, bli mer lik den givande högsta energin då våra begär håller vår vibration nere.

Ju mer upphöjd frekvens man befinner sig på ju mer vilja har man att ge utan att kräva något i retur. Och tvärtom. Ju mindre vi väljer att fokusera på vad som gynnar oss, och i stället bryr oss om andra och arbetar för det högsta och bästa för oss alla och envar, ju högre höjer vi oss. Nu pratar jag inte om att uppoffra sig eller som en martyr sätta andra framför sig själv. Det vi inte mår bra av är inte heller en gåva till andra. Jag talar om den rena kärleken och generositeten från hjärtat, att verkligen ge av sig själv, sina känslor och ibland även saker och pengar för att det känns som det rätta att göra, utan baktankar eller någon agenda.

Ljusgestalterna på de högsta planen är helt utan egoism och agerar bara utifrån ren kärlek, det är därför de bistår oss utan att kräva något i gengäld. Vi däremot existerar på en lägre nivå där begäret styr, men vi kan om vi vill sträva mot en högre frekvens, och det gör vi genom att bli så lik den högsta energin som möjligt, vi måste då släppa vårt ego och ge mer från hjärtat.

Vår miljö här på jorden är utformad för att vi ska ta emot och jaget behöver hela tiden bli tillfredsställt. Det är därför utmanande för oss att agera annorlunda och vi önskar oss därför alltid medvetet eller omedvetet ett tack eller att det vi ger ut på något sätt ska komma tillbaka. Vi umgås inte heller gärna med människor som inte på något plan ger oss en utdelning, oavsett om det handlar om kärlek, rikedom, tjänster eller status. Vi styrs av vårt belöningssystem och vi blir lätt martyrer, missmodiga, arga eller tappar vårt självförtroende om vi inte blir bekräftade. Vi till och med bedömer vad som är ont eller gott i universum utifrån vad vi får. Så fort vi förlorar något som vi vill ha eller behålla så ser vi det som en förlust. Vi lägger ner i stort sett all vår tid på att försöka attrahera det vi önskar och stöta bort det oönskade. Livets värde bedöms utifrån de kvaliteterna. Det är inget fel med det utan så fungerar frekvensen på jorden, och utifrån den är vår fysiska kropp och våra behov skapade.

Så länge vi är nöjda med att helt vara stationerade på vår dimension så flyter det på, utmaningen uppstår först när vi aktivt vill höja vår frekvens och vi måste släppa “viljan att ta emot” för att i stället bli “villiga att ge”.

Hur gör man då det? Jo, man behöver bli ett med den önskade frekvensen och agera efter dess principer.

Kram och namaste Vivi

One thought on “Den högre universuella ordningen – två principer som påverkar vår existens och frekvenshöjning

  1. Åh så enkelt och förstående skrivet av dig. Har följt dig i kulisserna sen jag såg dig dricka champagne i tv och samtidigt prata om det andliga.
    Tack för god insikt denna fina söndag?
    Eva?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *