Förutsägelser kommer inte alltid i den formen vi tror. Här berättar jag om en speciell upplevelse…

Köp Vivis bok här!
•adlibris.se
•bokus.se

•cdon.se 

När man utvecklar sin andlighet så får man även utveckla sin tillit och tålamod. Genom åren som jag har jobbat som medium så har jag märkt att just de två egenskaperna väcker frustration hos många. De vill ha svar och de ska komma NU! De vill även gärna förstå allt på en gång och om jag som medium inte kan förklara därför att jag ännu inte har det fulla svaret eller kommer i kontakt med hela den framtida händelsekedjan som krävs för att förstå slutresultatet eller målet så tycker många att man misslyckas. Men ibland när man ska lära sig något så tvingas man att gå vägen själv då det inte finns några genvägar för att nå viss kunskap eller få den livserfarenheterna man ska ha, och då får vi inte alltid heller veta i förtid. Vi medium är snarare vägledare än orakel och vi bestämmer inte informationen utan vi levererar det som kommer till oss utifrån andras högsta och bästa.

Vad som kanske kan vara svårt att förstå är att mycket information vi får kommer som symbolik eller nycklar där svaren uppenbarar sig först när tiden är inne. Då först ser vi sambanden och förstår ur ett högre perspektiv det vi kanske för länge sedan fått till oss. Det är därför det inte går att gå en snabbkurs i medialitet och sen är man fix färdig. Det är å mycket som måste falla på plats över tid.

Jag ska här berätta om ett sådan tillfälle där det tog många år för mig att förstå svaret på min nya väg…

– 2001 så kom jag för första gången i kontakt med en andlig guide som heter Svarta korpen. Han förmedlade information till mig och jag fick veta att vi möts i ett tidigare liv. Men han klev aldrig in mer än så utan höll sig i bakgrunden. Jag hade en guide som jag aktivt arbetade med och 2012 kom det in en till. Jag funderade ibland på vilken uppgift Svarta korpen skulle ha i mitt liv men lät det hela bero…

HermesTrismegistos

– 2004 startade jag upp min häxgrupp. Då vi starkt arbetar med gudinnan så hade jag redan Hecate som vägledare i mitt häxarbete. Men med gruppen så bestämde vi att alla även skulle ha med en gud. Jag hade ingen koll på vem jag skulle arbeta med så jag släppte det hela.

Det tog sen några dagar och när jag var på väg uppför trappan hemma hos min syster Kristin efter att jag varit ute med min hund så dök det upp ett namn i mitt huvud. HERMES hörde jag någon säga med hög röst.

När jag kom in så frågade jag min syster om hon visste vem Hermes var? Ja, svarade hon, det är en grekisk gud. Okej tänkte jag, då får han vara min gud.

De följande åren så arbetade jag med Hecate medan Hermes bara fanns i bakgrunden. Ibland så funderade jag på hans uppgift men lär framtiden utvisa vilken roll som var tänkt för honom…

– 2016 så skulle jag spela in en podcast med alkemisten och prästinnan Katarina Falkenberg på Sophiatemplet och Alkemiska Akademin. Jag kände direkt WOW! Detta är min grej som jag har sökt. När hon sen börjar berätta om Hermes Trismegistos så förstod jag varför han kom till mig som min gud 2004. Han är en av dem som brukar vägleda inom alkemin.

Hermes Trismegistos är en sengrekisk benämning för den egyptiske guden Thot, som grekerna identifierade med sin egen gud Hermes.

Hermes Trismegistos betraktades som allt mänskligt vetandes upphov, och gällde som författare av de Hermetiska skrifterna , en omfångsrik, senantik litteratur med astrologiskt, medicinskt, alkemistiskt, magiskt och religiöst-filosofiskt innehåll.

– 2018 så började jag min 3åriga alkemistutbildning på Alkemiska Akademin. Jag fick då även veta att korpen är en symbol inom alkemin. När jag hörde det så såg jag min kära guide leende nicka till mig.

Det tog 17 år för min fulla insikt att falla på plats. Jag var först tvungen att göra den resan som var tänkt att ta mig till denna punkt och hade någon sagt 2001 att jag skulle bli alkemist så hade jag inte trott på personen. Ibland ska inte orden komma före handlingen. Det hela trillar dessutom på plats på ett helt annat sätt inom mig när jag nu förstår hur förutbestämt detta var för mig. Så jag är tacksam för mina tecken som har funnits där hela tiden.

Kram och namaste Vivi

0

3 thoughts on “Förutsägelser kommer inte alltid i den formen vi tror. Här berättar jag om en speciell upplevelse…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *