Jag sökte lyckan och fann sinnesro – Lycka är ett tillstånd och inte en känsla.


Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

LÄS ett UTDRAG UR BOKEN:
Hur vi når den andliga världen

Jag sökte lyckan och fann sinnesro – Lycka är ett tillstånd och inte en känsla.

Lyssnar på en låt som var poppis när jag var 16år och precis hade rymt hemifrån. Jag jobbade då på CLOCK (en hamburgerkedja) för att försörja mig och hängde med ungdomar på centralen som idag är döda pga droger, inte för att det egentligen var speciellt kul utan för att min bästis och jag mest drog runt på stan och då träffade man andra som gjorde samma sak.
I gänget som bestod av personer som kom, gick och försvann så var vi de enda som inte tog droger eller sysslade med kriminalitet även om Norrmalmspolisen en gång plockade in mig för att de trodde jag var en efterlyst rymlig från en ungdomsvårdsskola, förövrigt så var hon en kompis till mig som prostituerade sig blott fjorton år gammal.
Detta bidrog såklart till att jag inte fick ngn vidare utbildning vilket jag iof ändå inte hade med mig hemifrån pga trassliga hemförhållanden och dyslexi.

Det finns mer att läsa om mig väg här under kategorin – Jag, barnhemsbarn

Utanförskap

Genom åren så har jag mött många fördomsfulla människor som har haft bättre förutsättningar i livet än jag och därför sett ner på mig och min väg. Det finns mycket oförstående människor där ute som är snabba till förutfattade meningar och dömande. De delar gladeligen in människor i grupperna “vi & de” där “de” är de lite misslyckade i deras ögon, inte för att de vill erkänna det…
Därför pratar jag väldigt sällan om min kassa skolgång för det finns väldigt lite förståelse och jag möter helst andra på samma planhalva. Vi lever tyvärr i ett samhälle där det nästan är oacceptabelt att inte fixa skolan och hoppa gymnasiet. Det är i alla fall åtminstone väldigt skämmigt.

Många tror livet handlar om att skärpa till sig för att man ska lyckas, medan det för andra handlar om att överleva och hantera trauman. Det har lärt mig mycket om både människor och mig själv vilket jag har haft stor nytta av i mitt utvecklande till medium. Man får nämligen ett helt annat perspektiv när man tittar nerifrån.

Jag har även förstått hur bräcklig man är om man inte får vara en del av en gemenskap eller vara som alla andra. Man blir väldigt anpassningsbar och lär sig att anpassa sig för att vara den andra vill och förväntar sig att man är. Detta skapar ofta en utanförskaps känsla då man känner sig som fejk vilket man till viss del också är. Genom åren har jag träffat på många med samma upplevelse. Det kan ta sin lilla tid och komma underfund med vad som är jag och vad som är andras speglingar vilket kan göra att en del känner sig identitetslösa och värdelösa.

De 11 livstillstånden

Inom buddismen (De 11 livstillstånden) säger man att bara den som har varit i helvetet kan på riktigt förstå smärtan det innebär att kräla runt där.
Endast då kan man känna riktig empati med andra som är där eller har varit där. Innan dess så är det bara en teori och medkänsla. Känslor som också är fina men på en helt annan nivå.

Buddismen har lärt mig att det mesta har en positiv och negativ sida och att det därför även komma vackra saker ur smärta, precis som det kan komma fula saker ur det lyckade och förmätna.

Jag sökte lyckan och fann sinnesro

Lycka för mig är sinnesro. Har man levt utan sinnesro så inser man att endast i den kan man vila.
När jag känner mig nöjd och tillfreds så är jag lycklig då lycka är ett tillstånd och inte en känsla.

Många tror att lycka är en känsla av eufori som kommer utifrån, så de fortsätter att söka eller jaga den så fort känslan mattats av.

Försök identifiera vad lycka är för dig, utan inblandning av andra människor.
När du identifiera vad du behöver för att befinna dig i det tillståndet så försök skapa det och vila i det. Du behöver då varken jaga eller fly från eller till något.

Kram & Namaste Vivi

19 thoughts on “Jag sökte lyckan och fann sinnesro – Lycka är ett tillstånd och inte en känsla.

 1. Kära Vivi!
  Det här inlägget berör mig sååå… Dels för jag känner igen en hel del av din uppväxt från min egen. Vet hur det är att ha det jävligt, otryggt och rotlöst.Och min tonårstid var lite experimentell och sökande utan rädsla för outsiders. Av dom lärde jag mig massor om livet och människan. Och jag fick en acceptans och en förståelse som följt mig och hjälpt mig genom allt… Så tacksam! Tack fina Vivi för du berättar ur ditt liv och jag förstår mer och mer, varför det liksom lyser om dig… Stor medsysterlig kram!

  1. Tack snälla fina Ann. Förståelse och kärlek till varandra är så otroligt viktigt och man lär sig som sagt en del när perspektivet kommer nerifrån. Stor varm kram kära medsyster

   1. Jag är ett insett barn hade sex med morbror från 4års ålder.sen har inte något trott på mej.har aldrig fått kärlek levde med kvinnomisshandel i 30 år senaste fick jag 44 knivhugg i ryggen och hela kroppen men jag har alltid prata med mormor som avled 92.men min hearing eller något dom kallar är läkande då fick jan intyg från svenska kyrkan att jag var Jesus handpåläggare

    1. Tack fina för att du delar med dig. Ibland är livet så otroligt tufft, jag hoppas du funnit din väg och mening i allt detta. kram och ta hand om dig! vivi

 2. Hej Vivi va mycke läsvärt och tack du delade med dig. Själv haft många jobbiga händelser i mitt liv. Många skador många sår i själen. Uppbrott flr överleva sorg av barn man ej fick följa. Många som vill knöcka en. Men har försökt gå min väg. Å vet det finns många med oss å den mediala har jag fått anlita många ggr för att orka så stort tack att no finn

 3. Fina Vivi! Jag är så glad att fann din sinnesro och tack för att du delar med dig av din barndom/tonårstid. Jag inser att jag haft tur med min barndom/ tonårstid men jag har för den sakens skull inte glidit med på något bananskal. Nej jag har också en del andra trauman från förr att jobba med och jag känner som du. Att ha varit och vänt en sväng på botten ger en perspektiv. Jag älskar dina inlägg och dina budskap och framförallt dina vecko tolkningar som du gör astrologiskt. Tack🙏

 4. Godmorgon Vivi! Tänk vad många vi är som har/haft trauman i våra liv. Det glädjer mig varje gång någon reser på sig och går vidare mot ett bättre liv. Ha en fin dag. 🦋Kram

 5. Jag känner också igen mig i det du berättar för oss. Jag är lycklig när jag får vara en del av naturen. Och djuren. Där har jag sinnesro. Numera bor jag i naturen, så jag tankar de energierna varje dag. De räcker länge när jag reser någonstans. Jag önskar dig det bästa/kram Nina

 6. Så bra skrivet Vivi, vi är nog många som varit i gråzoner under vår livstid. Du inspirerar vet du, starka kvinna. ❤️❤️❤️❤️

 7. Tack så mycket – känner med dig och förstår så väl vad du menar ,tänker och känner även om jag hade en trygg uppväxt men rörigt på annat sätt,senare i livet- tack igen för din text och att du delar❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *