Lite Lizzy nytt. Nu är hon anmäld till 3 kurser i höst

Jag minns hur mycket jag älskade mina andra hundar, ändå känns det som jag har blivit helt tagen på sängen av kärleken till denna underbara knasiga valpis. ❤️❤️❤️ Älskar varje sekund med henne ❤️

Jag har haft hund i 20år men jag tycker att det är kul att uppdatera mig och få instruktioner så man kan förbättra samarbetet med hunden så därför blir det 3 kurser till hösten. Det går ju ganska många år mellan det att man har valp och det är dessutom en väldigt kort tid. Märker redan nu på valpkursen vad mycket nytt som hänt sen sist.

Tycker att hon är jätte duktig då hon söker mycket kontakt, vi har jobbat mycket på ögonkontakten och det märker jag ger resultat. Hon är nu 3,5 månad och hon både ligger, sitter och stannar kvar när vi säger till. Vid varje måltid så säger vi SITT, STANNA och VARSÅGOD. Hon sitter så duktigt och väntar på att vi säger varsågod.

Likadant när det ringer på dörren, då säger vi SITT och STANNA, och ibland bara STANNA och då väntar hon utifrån vart hon befinner sig. Ska även lära henne ordet hälsa har jag tänkt, funkar både på promenaden och i hemmet, när vi inte säger hälsa så får hon låta bli. När man bor i stan så går det inte att ha en hund som ska hälsa på alla hon möter.

Hon är sååå duktig på att vänta in kommandon och rumpan far inte upp i tid och otid så fort hon tycker att det är klart utan hon tittar på mig väntar in.

Jag har ju haft dobermann tidigare och det är en helt annan energi med mycket snabba ryck. En fantastisk ras det med men det kräver sin man/kvinna på ett helt annat sätt då det är en vakthund som lägger mycket tid och energi på att ha omvärldskoll.

I dagarna har jag anmält henne till 3 höstkurser:
– Inkallning (Start 29/9)
– Klickerkurs (Start 20/11)
– Vardagslydnad (Start 3/10)

Vi bor ju på södermalm där man inte har naturen in på knutarna och hundarna inte får gå lösa vilket är en nackdel när man ska öva inkallning, så jag tar det säkra före det osäkra och lägger till en kurs i inkallning till hösten.

Sedan till vårterminen så är vi inne på att gå rallylydnad och nosework.

Ps. Husse hänger med på både träning och kurser. Han är lika hängiven som jag.

13 thoughts on “Lite Lizzy nytt. Nu är hon anmäld till 3 kurser i höst

  1. ALL LYCKA MED ERAN LILLA LIZZ.ETT TIPS BARA MINA HUNDAR VAR MYCKET LYDIGA OCKSÅ.MEN ACK DE VISSTE INTE VAD JAG MENADE VEM JAG ROPADE KALLADE EMMA (MIN LUR VILL EJ LYDA MIG)VI GICK FÖRBI ANKDAMMEN.?

  2. Men guuuu vilken sötrumpa! ❤️❤️❤️?
    Härligt med kurser och möten med andra valpägare, så utvecklande ?

  3. Härligt ☺️ Och så duktig tjej hon är. Så roligt att gå på kurs och man får så mycket inspiration ☺️ Jag är snart klar hundinstruktör och startar mina första kurser i höst, både spännande och nervöst. Lycka till! ☺️??

  4. Så roligt att ni går på kurs ihop. Jag hade avslutning igår på mina kurser i vardagslydnad och det är så roligt att se utvecklingen att så många går på kurs idag mot vad det gjorde för 30 år sen när jag gick min instruktörsutbildning. Hundar som har kontakt och lyder sin förare är ju lyckliga hundar dom kan ju faktiskt vara lösa den tiden dom får lov att vara det 🙂 Kul att få följa er här.. Ha det gott i solen. kram 🙂

  5. Helt bedårande och längtar efter att själva skaffa en hund nu men måste vänta lite.. Lycka till med kurserna vilka jag tror hon klarar galant den lilla ♥️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *