På bokrelease på Sophiatemplet av den magiska boken “Alkemi – Det gudomliga verket”

Igår så hade jag och Britt-Marie en trevlig afton när vi gick på bokrelease på Sophiatelpet av den stora alkemibibeln “Alkemi – det gudomliga verket” av Katarina Falkenberg & Tommy Westlund.

Det var fullt med folk och en härlig stämmning med sittplatser både inne och utanför. Boken som tagit 15år på sig att födas gick dessutom åt som smöret. Det bjöds också på spännande alkemidrinkar. Britt-Marie och jag drack varsin Citrinitas. Just nu så utbildar jag mig till Alkemist hos Katarina och Tommy och det är en resa som jag inte skulle vilja vara utan.

Efter det så gick vi och åt lite indiskt runt hörnet. Mums!

Är ni intresserade av Alkemi, mysterietraditionen eller bara vill fördjupa er i det som går bortom oss i denna värld så rekommenderar jag denna bok.

KÖP HÄR:

https://www.adlibris.com/se/bok/alkemi-det-gudomliga-verket-9789198104509

www.alkemiskaakademin.se
www.arcadei.se

OM BOKEN
Alkemi är världens äldsta visdomslära och har fram tills nu varit en hemlig tradition som endast förmedlats till de utvalda och ofta genom ett kodat språk. Alkemi rör nämligen det som inget i världen kan överträffa – det gyllene medvetandets eviga liv.

Alkemin visar vägen in i tillvarons djupaste mysterier, där vår egen essens – vårt guld – kan uppenbaras. Genom alkemin kan vi förverkliga vår fulla potential, få tillgång till våra dolda gudomliga förmågor och nå själslig helhet. Alkemistens arbete handlar om att göra det omöjliga möjligt – att uppnå odödlighet. Men vad innebär det egentligen att vara odödlig och hur skapas den mytomspunna evighetskroppen i alkemin?

Symbolen för denna fullbordan kallas de vises sten eller de vises guld och benämningen avslöjar att det slutgiltiga målet är lika hårt och manifest som en sten, lika skinande och okorrumperat som det finaste guld och äger all världens visdom. Metaforen för alkemistens transformation av de destruktiva och söndrande krafterna till att bli något högst förädlat och levandegörande, gestaltas såsom omvandlingen av det mörka blyet till det glänsande guldet. Denna mirakulösa process är hemligheternas hemlighet om de alkemiska bröllopen som denna bok vill bringa nycklar till.

Den alkemiska visdomsvägen leder bortom alla befintliga religioner, bortom givna dogmer och gamla matriser, till den gyllene erans manifestation såsom paradisets återkomst på jorden.

För första gången presenteras det gudomliga verket i sin helhet av författare med lång erfarenhet av alkemi. Boken förmedlar alkemins historik, filosofi och praktik och leder fram till hur läsaren själv kan bli en alkemisk mästare i sitt eget liv. Härigenom blir man en gudomlig medskapare i både sin egen och hela skapelsens förädlingsprocess, såsom en sann filosof i kärlek till visheten.

Författarna -Katarina Falkenberg & Tommy Westlund

 

 

 

One thought on “På bokrelease på Sophiatemplet av den magiska boken “Alkemi – Det gudomliga verket”

 1. Hej Vivi
  Har idag läst färdigt din bok som kom med posten härom dagen. Måste bara få tala om hur givande jag tyckte den var, med en detaljerad ”rikedom” som både ger inspiration och en form av bekräftelse på min egen syn på det andliga.
  För mig som är ganska ny på ” medium banan” och mer eller mindre har slukat böcker inom det andliga, måste jag säga den är en av de mer intressanta.
  Så nu blir jag lite peppad att läsa vidare.. Alkemi-det gudomliga verket.
  Ha en bra dag och ge Lizzy en puss på nosen från mig ❤️
  Kram?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *