10 spännande frågor till Camilla Elfving som är ett av Sveriges ledande medium

Hur kommer det sig att du jobbar som Medium idag. Fanns det ett avgörande ögonblick eller någon utlösande faktor som fick in dig på denna vägen?

Jag hörde det inom mig i 15-års åldern, att jag skulle jobba som Medium. ”Senare, senare i livet när du är äldre…”, sa andarna.

I början av 2000-talet gick jag mediumutbildningar men hade inte som mål att jobba. I efterhand inser jag att det handlade om att jag hade en del kvar i min personliga utveckling. Jag tampades med en del tillkortakommanden och brister som jag behövde hantera. Visst, man behöver inte vara ”perfekt” som Medium, tja vad nu det är, eller felfri. Men för att klara det här yrket krävs mognad och stabilitet. Den delen är lika viktig som att slipa facetterna inom mediumskapet och andevärlden brukar ge en indikation när tiden är kommen för att jobba. Man hör det och känner det – att nu är du färdig – det kommunicerar andevärlden till den person som är redo. Detta faktum, att det är andevärlden som avgör, har observerats av många.

Så, det har varit en lång process där jag haft mediumskapet, mina böcker och Själsresa-kursen som sidoverksamhet, jämsides med anställning på några av landets största kommunikationsbyråer. Idag jobbar jag heltid som Medium och andlig mentor och det känns fullkomligt rätt. Det här är mitt liv och mitt kall och jag älskar det. Det låter kanske yvigt men det är så jag känner, jag är sanslöst dedikerad.

Finns det någon utmaning i det mediala arbetet som man ständigt måste se upp med?

En sak som många kämpar med är självkritik och prestationskrav. Man måste bli vän med sina rädslor – exempelvis rädslan att göra fel och inte duga. En del har högt uppsatta krav från början och ger sig inte sig själva tiden, den tid det tar, att utvecklas. För utveckling av medial förmåga tar tid och kan inte stressas fram utan många bitar ska samfungera. Det är ett åtagande att jobba som Medium och andlig lärare. Det förpliktigar.

En annan uppenbar sak är att det finns avundsjuka och missunnsamhet. Somliga ser andras framgångar som sina egna förluster. Medium som varit med ett tag brukar säga ”i början ler alla mot dig och vill vara din vän, men när du blivit känd så får du uppleva knivarna i ryggen”. Men här ska sägas att detta problem inte bara finns i Sverige utan i Storbritannien är det på samma sätt, åtminstone enligt de brittiska Medier jag har haft i min verksamhet.

Avund räknas in i de sju kardinalsynderna och spiritualismen har inte heller tolerans för avundsjuka då den sällan är harmlös. För mig personligen är det genuint oandligt att betrakta kollegor och branschfolk med avundsjuka i blicken, det är fel inställning och en utsaga om att man inte deltar i denna rörelse för att jobba med gemensamma mål i sikte, utan att man styrs av egots begär.

Men en positiv sak är att det kan ha skett en förbättring de senaste åren. Vi är ju många som belyser problemet och du och jag har ju tagit upp det här ämnet i MediumPodden.

I övrigt brukar jag säga att är man utsatt för jantelag och avundsjukt skvaller kan man trösta sig med att det är en förklädd komplimang – en bekräftelse på att man är framgångsrik.

Vad är det viktigaste du har lärt dig av andevärlden?

Det enskilt viktigaste, som har förändrat mitt liv, är att jag haft förmånen att lämna kroppen och se andra världar. Jag har fått uppleva högre verkligheter som sjuder av liv, och vi som haft vakna utomkroppsliga upplevelser vet att dessa världar är verkliga dvs. inte dröm- eller fantasivärldar. Ut-ur-kroppen upplevelser och drömmar är olika saker. På samma sätt som den här världen och vårt vakna tillstånd kan skiljas från drömmar.

En annan övergripande sak jag lärt mig om Andevärlden är att den är tankeresponsiv och att våra nära och kära som lämnat oss kan veta när vi tänker på dem, så telepati är högst verkligt för mig.

Sedan att vi kan påverka innehållet i vår fysiska verklighet och livsupplevelse genom det vi kallar för attraktionslagen – medvetet skapande. Det var något jag tidigt lärde mig i det utomkroppliga tillståndet.

Att vårt medvetande och själsminnen överlever den fysiska döden hör också till de grundläggande insikterna samt att vi på olika sätt kan hela oss själva och att ”det vi är” har en stor förändringsbenägenhet och potential. Vi människor är i konstant rörelse, utveckling och omstrukturering – det är livsprocessen och den upphör inte. Vi byter ständigt form, det är vår innersta natur och själsegenskap.

Vad motiverar dig att fortsätta inom denna tufft ansatta bransch?

Främst för att jag anser mediumskap och andlighet är något väldigt betydelsefullt. Den kraft vi jobbar med är sprungen ur kärlek och jag är övertygad om att människan har allt att vinna på att förstå mer av sin själsliga natur.

Att vara andlig och medial, på vilket sätt skulle du säga att det har påverkat ditt liv i helhet?

Andligheten och ”andens gåvor” har haft stor plats i mitt liv. Om du skulle fråga nära vänner och familj till mig så gissar jag att de skulle säga att jag är helt förknippad med det. Samtidigt kan jag fungera som vilken människa som helst, vara vardaglig och inte utmärka mig.

Det har funnits fördomar och nidbilder kring mediala personer men idag vet vi bättre än att döma hunden efter håren, för inget av det här sitter i det yttre. Andlighet är ett ganska uttjänt ord men säg såhär, jag skiljer mig mot människor som har ett materialistiskt synsätt eftersom min livserfarenhet inbegriper det översinnliga och andra energisystem. Jag kan inte reducera vår existens till att det enbart handlar om hjärnan och biologiska processer. Men jag har verkligen inte svaren på allt utan ser det som ett stort nöje och äventyr att fortsätta utforska vår existens. 

Jag måste säga att jag anser dig ha en av Sveriges skarpaste medium-hjärnor. Du är inte bara ett mycket kompetent utan du har även en oerhörd koll på forskning och utveckling. Vilket tror du är nästa stora steg i branschen, vart är vi på väg? Vad blir mer viktigt framöver?

Tiden har verkat till vår fördel och vi har alla förutsättningar för fortsatt framgång och tillväxt. Mediumskap ser jag som ett framtidsyrke som på sikt kan ha en betydande roll i samhället, precis som psykologin.

Tidigare var ju många självlärda men fullgod utbildning inom detta är på väg att bli standard, så jag gissar att kvaliteten på våra tjänster kommer stärkas. Detta kommer leda till ökad konkurrens och stimulera marknaden. Medier som är skickliga kommer ha gott om klienter och förbättrade marginaler. Att jobba som Medium kan bli lukrativt och jag vet hur den tanken kan väcka missnöje hos vissa (och kanske förtjusning hos andra) men jag talar bara om hur jag ser utvecklingen.

Om vi tittar på den svenska marknaden så kostar en privatsittning allt mellan 700 kr till 2.200 kr, beroende på var och vem. I USA är spannet bredare och enligt The New York Times1) finns kända Medium som inte offentliggör sin prissättning. Hela den totala marknadens omsättning i USA har uppskattats till $ 2 billion (miljarder dollar) vilket bör motsvara omkring 14 miljarder svenska kronor, enligt min beräkning.
1) Psychic Mediums Are the New Wellness Coaches, TNYT, March 19, 2019

Wellness- och självhjälprörelsen är stabil. Vi fortsätter att intressera oss för healing och hälsa och implementerar nya sätt att tänka och vara. Hälsa är jättestort.

Hur ser din tro ut?

Rent konkret är det såhär, att på mitten av 1980-talet började jag leva med privilegiet att kunna lämna kroppen i vaket tillstånd. Jag lärde mig att göra en energimässig övergång och beträda andra inre världar än vår materiella. För jag ser även vår fysiska värld som en inre värld, den har bara en grövre, tyngre struktur.

Andra världar är uppbyggda med en annan densitet och dessa alternativa verkligheter har vi inom oss. Följaktligen är vi människor multidimensionella. Vårt medvetande är multidimensionellt.

När det gäller tro och Gud, så är vi med vårt medvetande kopplade till en otrolig kraft av kärlek och intelligens och det är den kraften som jag associerar med Gud. En kraft jag kan på medvetet sätt kan välja att vara i förbindelse med och leva i gemenskap med, vilket jag gör. Och det ligger inte i klinch med mitt vetenskapliga förhållningssätt.

Mitt intresse för traditionell religion har med åren falnat och jag betraktar mig som sekulärt andlig med vetenskapliga ideal.

Vilket råd skulle du vilja ge till dom som vill gå till ett medium men inte riktigt vet hur de ska tänka och välja?

Gå på intuition och instinkt. Ta reda på om Mediet har god erfarenhet och känns seriös.

Vad jag förstår så rullar ju din verksamhet på rätt bra även om vi inte kan ha fysiska möten eller kurser nu i corona tider. Hur har du ställt om din verksamhet?

Jag har digitaliserat som en självklar åtgärd. Men givetvis längtar jag efter att kunna ha större fysiska sammankomster och att vårt kulturliv återgår till ett mer normalt läge. Men våra online-plattformar funkar hur bra som helst och nu i slutet av januari håller jag min första helgkurs livestreamad, så att man alltså kan sitta hemma, från vilken stad som helst och vara med på kursen. Det spar även tid och pengar för deltagarna så onlineutbildning är verkligen värt att prova.

Vilket råd eller tanke skulle du som andlig person ge till människor som upplever en stor kris nu under corona?

Allt kommer ordna sig, på det ena eller andra viset. Perioder av mörker följs alltid av ljus. Ha tålamod och tillit. Lyssna inåt och försök höra vad som är bäst att göra utifrån din situation. Prata med dina medmänniskor, dela med dig, även av din oro. Kommunikation är kärlek. Hjälp andra, om du har möjlighet. Omsorg är kärlek. Gemenskap är kärlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *