Att finna sin livsuppgift – 13 råd på vägen

Din livsuppgift är inget du behöver leta efter. Fokusera på att tjäna ett syfte, så kommer detta syfte att tjäna dig.

 

Alla har vi en livsuppgift, en kallelse i vårt liv, vi är här av en anledning, vårt liv har ett syfte. För en del är det uppenbart vilken uppgift de har medan andra inte ser skogen för alla träden. Många gånger så kan det bero på att man ställer krav på sin uppgift att den ska vara storslagen, annorlunda och livsförändrande. Tänk då på att om du redan är på din väg så behöver den inte kännas märkvärdig eller annorlunda, det är ju din väg, och det vi redan är i kontakt med känns naturligt.

Ibland är vår livsuppgift vår utmaning, det kräver något speciellt av oss, men det brukar ändå vara något vi inte kan låta bli att göra.

Vår livsuppgift ser inte alltid nödvändigtvis ut som vi förväntar oss, och ibland ser vi den inte förrän vi får perspektiv och tittar bakåt. Ibland är vi i kontakt med vår livsuppgift tidigt i livet, och ibland senare. Det är olika för alla och inget man ska lägga någon värdering i. Det kan vara så att vi behöver lära oss något först, eller få en speciell kunskap eller erfarenhet.

Din livsuppgift har en känslomässig koppling till dig, den bor i din själ. Ibland söker vi den, och ibland är den bara där, men vi blir alltid vägledda till den.

Våra största hinder på vägen för att finna vår livsuppgift är våra rädslor och förutfattade meningar. Vi kan tro att det ska se ut på ett speciellt sätt, att det är större än det är eller mer komplicerat. Vi kan till och med vara i kontakt med den utan att förstå.

Våra rädslor kan göra att vi skjuter på den, eller att vi tar en omvägar innan vi når fram. Men när det gäller vår livsuppgift så bär alla vägar till Rom. Vi kommer dit. Det som i ditt liv intresserar dig och drar dig till sig är det som ligger i din livsväg. Det är den karman du arbetar med. Hur du sen tar till dig denna uppgift och jobbar med den är upp till dig. Lita på att din själ vet vilken väg du ska gå och vilket syfte ditt liv har. Lyssna på dig själv.

Din livsuppgift är det som ligger dig närmast, det du hela tiden snubblar över, och ibland det som utmanar dig, eller som du får jobba för att nå, det är ofta den röda tråden i ditt liv som du kan välja att plocka upp eller låta vara. Din livsuppgift är inte alltid ditt yrke, och ibland finns den i det lilla, och andra gånger i det stora. Ibland är din uppgift bara viktig för dig, och ibland handlar den om andra människor.

Frågor som kan leda fram till att förstå sin livsuppgift:

1) Vad brinner jag för att göra?
2) Vilken röd råd har gått igenom mitt liv, vad upprepar sig, finns det ett mönster?
3) Vilket är mitt största intresse?
5) Hur ser min dröm ut?
6) Om din livsuppgift är ett val som du behöver göra, eller har gjort. Vilket är då valet?
7) Vår livsuppgift brukar ofta handla om någon form av tjänande. Vem eller vad tjänar du? Vem eller vad vill du tjäna?
8) Kan det vara så att du redan är inne på din livsuppgift? kan det vara så att du har förväntningar på att den ska se annorlunda ut?
9) Skriv en lista med personer du beundrar och ser upp till. Fråga dig sen vad det är du beundrar hos dem, är det deras egenskaper eller handlingar? Deras kvaliteter finns oftast inom dig när de talar till dig. Låt dig inspireras, se dessa resurser hos dig själv. Skriv ner dem och ta till dig dem.

Vad kan man göra för att komma i kontakt med sin livsuppgift eller förstärka den i livet?

Det finns inget enkelt råd som fungerar för alla. Vi är alla unika och finner vår väg på vårt sätt. Som andlig person så skulle jag dock ge dessa råd:

10) Kontemplation – Ta dig tid för att stilla ditt sinne. Stäng av alla måsten och krav. Sätt dig själv främst och ge dig själv egentid.
11) Läs – Läs sådant som intresserar och utvecklar dig. De böcker du väljer när du vill förkovra dig säger något om dig och din livsväg.
12) Meditation – Meditera antingen på ingenting, eller på din livsuppgift, eller på en fråga.
13) Gå en kurs eller på en föreläsning i något som intresserar dig.

 

10 thoughts on “Att finna sin livsuppgift – 13 råd på vägen

 1. Börjar tro att ENSAMHET är något som jag ska lära mig. Nu kan jag inte ens ha kvar katterna pga dotterns allergi 🙁

  Jag vet – tillit! 😉

  Tack för intressant läsning.

 2. tack för underbar läsning.. Igen!känns som jag har två livsuppgifter… Konst..att måla! O mitt yrke.. Massage o zonterapeut o örtterapeut! Att hjälpa andra människor känner jag i hjärtat är det jag ska göra! Även att måla! Efter lång väg kan jag nu bara göra detta! Vara sin egen❤️/Monica

 3. Började läsa och det träffade mig rakt på.Fick alltså mycket att fundera på……på ett bra sätt.

  <3

 4. Tack åter igen för kloka råd 🙂 Jag är en som söker mig fram i tillvaron, provar lite hit och dit.. Snart hittar jag det jag söker. Det är jag helt övertygad om 😀

 5. Jag tror att min livsuppgift är att : vara en person som ställer upp på andra, att vara en riktig vän. Jag har haft svårigheter i stort sett hela livet och blivit missförstådd större delen av min uppväxt i prestationer som jämförs med andra( idrott). Nu som 39 åring så vet jag om mina svagheter och då kan jag anpassa mig själv på ett annat sätt. Dessutom har jag genomgått en stor operation som gjort mig mer tacksam för livets både svackor och toppar! Dom som känt mig en längre tid har märkt av förändringarna i mitt sätt att vara. Människor som jag tappat kontakt med har svårt att relatera till mig, och känna igen mig, jag lägger inte min energi på dessa personers konstiga reaktion när de ser mig på stan…..och offentliga miljöer. Det ska inte vara en plikt att minnas mig och bli förvånad när jag hälsar tillbaka men det har blivit för mycket att se mig förändras för vissa. Vill aldrig tillbaka till hur jag mådde 2012 2013 eller precis efter examen …2011… befrielsen att förändras på mitt sätt ( inte för att andra vill det) har gjort mig till den jag är i dag! råden är bra skall ta till mig en del av dessa

 6. Oj läste beskrivningen av en ängel! Och det lät precis som mig! Eller så håller jag på att tappa mitt förstånd 😉

 7. Min livsuppgift är att träna hästar som blivit missförstådda eller fått problem av olika slag . Tyvärr håller inte kroppen så jättebra längre så jag måste tänka ut ett lugnare alternativ. Vi får se vad det blir .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *