Hur mycket kan man älska ?

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

LÄS ett UTDRAG UR BOKEN:
Hur vi når den andliga världen

Igår så tog jag och syrran Kristin en AW på Medis innan vi gick hem och grottade ner oss i mina häxböcker. Månadsskiftet okt/nov firas sabbaten Samhain vilket vi tänkte hämta lite inspiration inför. Då kom vi in på ämnet kärlek och hur mycket kan man älska…

Syrran och jag älskar att vara filosofiska. Vi har ju dessutom olika infallsvinklar, hon som mamma och jag som barnlös. Jag har ju genom åren tyvärr många gånger mött mammor som lite förminskande säger att jag inte vet vad det innebär att verkligen älska eftersom jag inte har några barn. Det är ofta samma mammor som blir smått förnärmade när jag sagt att jag inte vill ha barn, precis som att det är kritik mot deras val. De går då ofta in i en försvarsställning med en uppsjö av åsikter om vad jag missar och pläderar stort om den största sanna kärleken. Men mitt val handlar inte om dem, det handlar om mig.

Men eftersom jag inte en endaste gång har känt ånger eller saknad så kan jag inte heller uppleva att jag har ett hål inom mig som bara kan fyllas med kärleken till ett barn. Det där hålet finns inte. Alltså så älskar jag till 100% i mitt liv.


Naturligtvis så förstår jag intellektuellt att det är en annan slags kärlek som fyller en mamma och på ett helt annat sätt. Men för mig som är introvert så känns det nästan skrämmande att få en barn som kommer med en massa krav och förväntningar på min tid samt denna livslånga oro som man ständigt hör om, en mamma slutar aldrig oroa sig för sina barn och går ngt snett så rasar även mammans liv. Det kan räcka med att den 40åriga sonen blir arbetslös eller lämnad av sin partner för att mamman ska hamna i oro 2.0. Det är mitt perspektiv utan barn vilket gör att jag inte blir det minsta avis på omgivningens barn och barnbarn. Snarare skrämmer tanken mig. Jag vill verkligen inte gå upp i någon annan på det sättet.

Jag förstår ju lika intellektuellt att min syn är vinklad av att jag inte har barn, jag skulle säkert tycka annorlunda om jag skaffat barn. Men man är ju där man är och jag ser ju allt bra som kommit ur mitt liv pga mitt val. Sen upplever ju jag att jag älskar 100%. Helt seriöst…kan man älska ngn mer än jag älskar min hund?? ???

För många är det väldigt svårt att förstå att man aldrig någonsin ångrar att man inte skaffat barn. För min del så är jag tacksam över att jag inte har några och jag lever ett helt fullvärdigt liv utifrån där jag är. Visst finns det de som ångrar sig, men handen på hjärtat…det finns även de med barn som säger att om de vetat vad det skulle innebära att ha barn så hade de avstått. Det bästa vi kan göra är att lyssna inåt och välja därifrån och inte bry oss om vad andra har för åsikter oavsett vilket ämne det handlar om.

Kärlek kan varken vägas eller mätas. Den bara är. Var rädd om den oavsett hur den ser ut.

Kram & Namaste Vivi ❤️❤️❤️

13 thoughts on “Hur mycket kan man älska ?

 1. Tror inte man behöver barn för att kunna älska och känna sig älskad utan kärleken finns runtom, hunden, maken, familjen m. M och känner många barnlösa vars liv är fulla av kärlek. Själv har jag många barn och barnbarn och det passade mig och vore väldigt ensamt utan dom ?kärleken är oändlig,,, älskar livet mer än livet själv trots all skit jag gått igenom, jag tror på kärleken ?❤️?

  1. Det tror inte jag heller. Framför allt så ska man ha barn för att man verkligen vill; inte som nåt tillbehör som ingår i konceptet.
   Ja kärleken är oändlig oavsett vad man väljer att rikta den mot.

 2. En viktig aspekt är att det inte alltid är ett val att inte ha barn. Det finns de som inte kan få barn och där livet tagit den vändningen. Men om man väljer att inte skaffa barn bör man givetvis bli respekterad i det valet. Precis som att man inte som ofrivilligt barnlös kan gå runt och hela tiden tänka och känna att ens liv är förspillt och kärlekslöst utan barn.

 3. Livet är kärlek och jag förstår precis
  Har vänner som valde samma och människors åsikter va ändlösa
  Tack för text och allt du förmedlar
  Stor varmt kärleksfull kram ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *