I går kväll så spökade det på 1400-tals hotellet

Igår så åkte vi till Dalarna på en 2 dagars semester. Anders skulle fixa lite med en av sina amerikanare så då hängde jag och Lizzy med. Vi tog in på hotellet Åkerblads gästgiveri och hotell. Vi bor där i en stuga som är delad i 2 enheter, i det andra rummet bodde det ett par som vi hängde lite med på eftermiddagen i trädgården och i baren efter middagen.

Det var i baren vid 12-tiden det märkliga sker. Alla fyra sitter och pratar och samtidigt som jag tänker “dags att byta samtalsämne” så välter en av ölflaskorna som står på bordet helt av sig självt. Jag och den ena killen som sitter mittemot varandra stirrar varandra i ögonen och han utbrister “det spökar här”. Det var så märkligt för ingen rörde bordet och endast en av alla flaskorna välter och rinner ut över bordet, flaskan som stod mellan oss två. Märklig känsla som dröjer sig kvar.

Så jag beslutade mig idag för att kolla om detta är ett spökhotell…och det var det.

Info funnen på nätet om hotellet:

Här spökar den snälla Nanny, som med sitt gråsvarta hår och den gråa koftan omsvept runt kroppen setts i hotellets matsalar, och som ibland hörts gunga i sin gamla gungstol.

Tror även Nanny tyckte att vi skulle byta samtalsämne…

här är baren med sina stadiga bord…

4 thoughts on “I går kväll så spökade det på 1400-tals hotellet

  1. Häftigt! Jag brukar vara här på midsommar! Äter buffe’ här, men aldrig varit med om ngt liknande!Kram Madde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *