Gjort mitt favorit recept från New York igen. Bara älskar Pulled Pork. Gott, enkel och billig mat. Byt ut taco fredags myset och kör en kväll med detta i tortillabröden ist. Lovar att ni blir lika sålda som jag.
Vi var i New York i Nyår och åt detta på längden och tvären. Hittade receptet när jag kom hem så nu står den ofta på menyn. Detta är ett långkok som sköter sig själv så förbered ett dygn innan 🙂
Antal portioner: 8-10
Pulled pork
1,5 kg fläskkarré utan ben
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g barbequesås (gärna rökig)
1/2-1dl Liquid smoke
2-3 dl stark köttbuljong
Till servering (välj det du gillar):
Mjuka tortillabröd
Stark grillsås (gör gärna din egen och gillar du rökig smak så kan jag rekomendera det)
Creme fraiche
ost
Grillad majs
Cole slaw
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125 grader, efter ca halva tiden 100 grader.
2. Skölj och torka köttet.
3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta.
5. Lägg i köttet.
6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen i ca 10-12 timmar.
9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
10. Fyll tortillan med kött och servera med tillbehören.