Fått ett jätte gott Brownie recept som jag modifierat lite. Jag älskar ju kaffesmak och så ville jag dra ner lite på glasyren då det är agavesirap i den, vill ha så lite sötning som möjligt. Tycker detta är himmelskt gott. Går även att strunta i glasyren och göra chokladbollar.
Mixa ordentligt:
2,5dl solrosfrön
2dl cocosflingor
6 urkärnade dadlar
4msk kakao
1 nypa flingsalt
1msk snabbkaffe +2msk kokande vatten (blanda)
5msk cocosolja (smält i vattenbad)
Glasyr – blanda:
1/2dl cocosolja (smält i vattenbad )
0,75dl kakao
1,5msk agavesirap
1 nypa flingsalt
1,5tsk vanlijpulver
1msk kaffepulver + 2msk kokande vatten, rör tills det löses.
Vispa:
kokosgrädden, ca hälften av det feta i en burk med kokosmölk +
Blanda:
blanda försiktigt ner cocosgrädden i glasyren.
Gör kakan:
Tryck ut kakan i botten på en form med löstagbara kanter.
Bred ut glasyren ovanpå.
Låt stå i kyl 3-4 tim tills det stelnar.
Sjukt gott…