Himmelskt gott! brownies m kaffesmak- utan socker, mejeri el mjöl

Fått ett jätte gott Brownie recept som jag modifierat lite. Jag älskar ju kaffesmak och så ville jag dra ner lite på glasyren då det är agavesirap i den, vill ha så lite sötning som möjligt. Tycker detta är himmelskt gott. Går även att strunta i glasyren och göra chokladbollar.

Mixa ordentligt:
2,5dl solrosfrön
2dl cocosflingor
6 urkärnade dadlar
4msk kakao
1 nypa flingsalt
1msk snabbkaffe +2msk kokande vatten (blanda)
5msk cocosolja (smält i vattenbad)

Glasyr – blanda:
1/2dl cocosolja (smält i vattenbad )
0,75dl kakao
1,5msk agavesirap
1 nypa flingsalt
1,5tsk vanlijpulver
1msk kaffepulver + 2msk kokande vatten, rör tills det löses.

Vispa:
kokosgrädden, ca hälften av det feta i en burk med kokosmölk +

Blanda:
blanda försiktigt ner cocosgrädden i glasyren.

Gör kakan:
Tryck ut kakan i botten på en form med löstagbara kanter.
Bred ut glasyren ovanpå.
Låt stå i kyl 3-4 tim tills det stelnar.

Sjukt gott…

 

 

 

Nu pratar vi kärlek…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *